Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. novembra 2021, 15:18
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Pyrotechnici zistili, čo bolo v záhadnom kufri, ktorý niekto hodil pod okná vedenia NAKA. Niekoľko hodín blokoval dopravu

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Počas uplynulého týždňa na niekoľko hodín zablokoval dopravu v Bratislave záhadný kufor, ktorý niekto nechal pod oknami policajného prezídia.

Polícia otvorila kufor, ktorý niekto počas uplynulého týždňa nechal pod oknami vedenia Národnej kriminálnej agentúry. Pre hrozbu, že batožina by mohla obsahovať bombu, zastavili na Račianskej ulici na niekoľko hodín dopravu, prechádzať touto dôležitou tepnou nemohli autá ani električky. 

Podľa TV Markíza zasahoval špeciálny tím s pyrotechnikom, ktorému sa nakoniec podarilo zistiť, že v kufri sa nachádzali len osobné veci neznámej osoby. 

Finálnemu zisteniu predchádzal dlhý proces, počas ktorého najprv batožinu oskenovali, aby zistili, či môže obsahovať napríklad elektronické zariadenie alebo iný indikátor naznačujúci, že môže ísť o bombu. Následne na kufor priprevnili šnúrku a vtiahli ho do špeciálnej tlakovej nádoby na zneškodňovanie bômb.

Polícia nechcela televízii prezradiť, či vie, čie osobné veci sa v červenom kufri nachádzali. Momentálne prebieha vyšetrovanie a okrem majiteľa batožiny budú vyšetrovatelia zisťovať, či mal niekto motív zastrašovať funkcionárov policajného prezídia alebo ide o náhodu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia