Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. novembra 2021, 8:30
Čas čítania 1:12
Martin Mičuda

Brabus povýšil ultraluxus od Maybachu na novú úroveň. Toto je 800-koňové GLS za 420-tisíc eur

Brabus povýšil ultraluxus od Maybachu na novú úroveň. Toto je 800-koňové GLS za 420-tisíc eur
Zdroj: Brabus
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BRABUS TUNING
Uložiť Uložené

Renomovaný tuner sa už nebojí vylepšovať ani luxusné modely divízie Mercedes-Maybach.

Tohtoročná Brabus ofenzíva pokračuje. Okrem vyšperkovanej triedy E, S a G či nového GLE nám totiž úpravca so sídlom v nemeckom meste Bottrop servíruje ďalšiu bombu. Je ňou upravené GLS, no tentoraz nie verzia AMG, ale ultraluxusná alternatíva od divízie Mercedes-Maybach. Brabus si vzal do parády vyhotovenie GLS 600 4Matic a pretavil ho do pekelne výkonnej a rýchlej obývačky.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Srdcom najväčšieho SUV značky je nepochybne dvakrát preplňovaný agregát 4.0 V8, ktorý v zmysle tradícií dostal kit Brabus B40S-800 Powerxtra – výkon poskočil až na úroveň 588 kW/800 koní, zatiaľ čo krútiaci moment predstavuje masívnych 950 Nm. Akceleráciu z 0 na 100 km/h tak 2,8-tonový kolos dokáže zvládnuť za 4,5 sekundy, čo je o 0,4 sekundy menej ako pôvodná verzia. Maximálna rýchlosť je limitovaná obmedzovačom na hranici rovných 300 km/h.

Mercedes-AMG, Brabus, GLS
Zdroj: Brabus

Vylepšenia majú na starosti nové turbodúchadlá, upravené nasávanie, dodatočné chladiče, premapovaná riadiaca jednotka a kompletne nová výfuková sústava priamo od Brabusu. Tá má v rámci režimu Sport ponúknuť brutálnu zvukovú kulisu, naopak, v režime Coming Home je ohľaduplná k okoliu – aktívne klapky sa teda prispôsobia podľa potrieb a dokážu značne ovplyvniť zvuk, čo poteší najmä susedov.

Po vizuálnej stránke je upravené GLS verné svojej elegantnejšej maske s vertikálnymi lištami, celok však bol osadený doplnkami z uhlíkových vlákien – predný splitter, prvky v nárazníku, bočné prahy či výrazný difúzor. Ten po stranách dostal dvojicu rozmerných koncoviek výfuku. Čerešničkou na torte sú až 24" disky Brabus Monoblock Platinum Edition M s plným dizajnom, čo sú typické modely divízie Mercedes-Maybach.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Azda ešte zaujímavejší je ultraluxusný interiér s dvojmiestnou zadnou lóžou. Medzi osobitnými kreslami s vyhrievaním, ventilovaním či masážnou funkciou je oddeľujúca priečka s dodatočným príslušenstvom či chladničkou. Brabus tento kokpit kompletne prebalil do výrazného čalúnenia v odtieni leonis orange a všetky dekóry vymenil za karbónové. Cena takto upraveného GLS sa vyšplhala až na úroveň 423 066 eur.

Mercedes-AMG, Brabus, GLSMercedes-AMG, Brabus, GLSMercedes-AMG, Brabus, GLSMercedes-AMG, Brabus, GLS
Zobraziť galériu
(11)
Domov
Zdieľať
Diskusia