Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2021, 15:30
Čas čítania 1:03
Martin Mičuda

Brabus vyrobil najrýchlejšie SUV na svete, ide o upravené AMG s výkonom až 900 koní

Brabus vyrobil najrýchlejšie SUV na svete, ide o upravené AMG s výkonom až 900 koní
Zdroj: Brabus
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BRABUS TUNING
Uložiť Uložené

Obrovský kolos dokáže zrýchliť z pokoja na rýchlosť 100 km/h len za 3,2 sekundy!

Aj napriek tomu, že základné funkcie vozidiel typu SUV sú iné, niektoré automobilky predstavujú aj v tomto segmente modely, ktoré chcú zaujať výkonom a dynamickými parametrami. Príkladom toho sú nielen modely ako X6 M alebo GLE 63 S, ale najmä Cayenne Turbo GT, Bentayga, Urus či Grand Cherokee Trackhawk. Najnovšie auto teraz predstavil úpravca značky Mercedes-AMG, ktorý prerobil GLE 63 S kupé na Brabus 900 Rocket Edition.

Odporúčané
Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou 2. septembra 2021, 9:30

Predstavitelia Brabusu tvrdia, že je to najrýchlejšie SUV na svete. Poháňa ho 4-litrový motor V8, ktorý v pôvodnej podobe disponuje výkonom 450 kW/612 koní a 850 Nm. Po úpravách tak z motora technici vydolovali až 662 kW/900 koní a 1 250 Nm (limitovaných na 1 050 Nm). Vďaka tomu dokáže tento obor akcelerovať na stovku len za 3,2 sekundy a uháňať rýchlosťou až 330 km/h. 

Domov
Zdieľať
Diskusia