Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2021, 12:16
Čas čítania 0:48
Martin Mičuda

550 koní a aktívne stabilizátory robia z novej Bentaygy S tú najšportovejšiu verziu SUV od Bentley

550 koní a aktívne stabilizátory robia z novej Bentaygy S tú najšportovejšiu verziu SUV od Bentley
Zdroj: Bentley
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BENTAYGA BENTLEY
Uložiť Uložené

Po hybridnej verzii či vrcholnom W12 britský výrobca predstavuje eskový variant zameraný na športovú jazdu.

Po minuloročnej modernizácii luxusnej Bentaygy britský výrobca ďalej pokračuje v odhaľovaní dodatočných verzií. Najnovšie prichádza najšportovejší variant, ktorý podľa Bentley zastupuje práve predstavená Bentayga S. Jej poznávacím znakom sú kontrastné čierne prvky v exteriéri vrátane svetlometov s tmavým podkladom a s veľkými, až 22" dvojfarebnými diskami.

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021, 15:31

SUV má rozmerný strešný spojler a dve oválne koncovky výfuku, ktoré sú uprostred rozdelené. V luxusnom interiéri je nový volant a stredový panel s až 10,9" displejom infotainmentu. Verzia S pridáva značne športovejší akcent, ktorý umocňuje alcantara, červené čalúnenie a nové dekóry s ozdobnou štruktúrou. Rovnako ako zvyšné verzie, aj esko je možné zvoliť v 4-, 5- alebo 7-miestnej konfigurácii interiéru.

Bentley, Bentayga,
Zdroj: Bentley

Bentayga S stavia na osvedčený 4-litrový motor V8 twin-turbo, ktorý v tomto prípade dodáva 404 kW/550 koní a 770 Nm. Poháňané sú obe nápravy, na ktoré posiela silu 8-stupňová automatická prevodovka. Z 0 na 100 km/h dokáže novinka akcelerovať za 4,5 sekundy, maximálna rýchlosť je obmedzená na úrovni 290 km/h.

Automobilka upozorňuje na špeciálne vyladený podvozok. Jeho prednosťou má byť aktívny stabilizátor v rámci systému Bentley Dynamic Ride. Ten pracuje na báze 48 V siete, aby doslova v mikrosekundách dokázal pohotovo reagovať na okolité vplyvy a potláčať nakláňanie karosérie. Spolu s ostrejším riadením a reakciami na plyn či tuhším naladením podvozka sa má práve eskový variant vyznačovať najšportovejšími a najagilnejšími jazdnými vlastnosťami naprieč portfóliom verzií Bentaygy.

Bentley, Bentayga,Bentley, Bentayga,Bentley, Bentayga,Bentley, Bentayga,
Zobraziť galériu
(14)
Domov
Zdieľať
Diskusia