Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. mája 2021, 10:30
Čas čítania 1:10
Martin Mičuda

Brabus ponúka za 254-tisíc eur E-čkové AMG s výkonom rovných 800 koní a 1 000 Nm

Brabus ponúka za 254-tisíc eur E-čkové AMG s výkonom rovných 800 koní a 1 000 Nm
Zdroj: Brabus
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BRABUS TUNING
Uložiť Uložené

Ako základ na úpravu Brabus poslúžil model Mercedes-AMG E 63 S.

Aktuálna generácia triedy E vo verzii E 63 S od značky Mercedes-AMG patrí medzi tie úplne najvýkonnejšie počiny, aké je možné dnes na našom trhu kúpiť. Vrcholný S-kový variant totiž ponúka úctyhodných 612 koni. Pre firmu, akou je Brabus, to však už tradične nie je taký údaj, s akým by sa slávny nemecký tuningový virtuóz uskromnil. Na scénu tak uvádza svoju úpravu s prostým názvom Brabus 800.

Ako sa už stalo zvykom, práve číselný údaj reprezentuje výsledný výkon, na aký sa úpravca po vylepšeniach dostal. Dvakrát preplňovaná 4-litrová V8-čka tak po balíku Brabus B40S-800 PowerXtra disponuje výkonom až 588 kW/800 koní a krútiacim momentom rovných 1 000 Nm. Za masívnym navýšením sily stoja nové turbodúchadlá, upravené sanie a chladenie, premapovaná radiaca jednotka a kompletne nová výfuková sústava. Zaujímavosťou je, že okrem brutálnejšieho zvukového sprievodu Brabus aj v tomto prípade už sľubuje i akýsi tichý režim „Coming home“, ktorý má byť ohľaduplný k susedom budúceho majiteľa. 

Brabus, E 63 S,
Zdroj: Brabus

Samozrejme, poháňané sú naďalej všetky štyri kolesá, v rámci tzv. Drift Modu je však možné poslať všetok výkon výhradne na zadnú nápravu. Brabus 800 v podaní upraveného E 63 S zvládne disciplínu z 0 na 100 km/h za rovné 3 sekundy, maximálna rýchlosť je obmedzená na magickej hranici 300 km/h. Sériová verzia pritom ponúka možnosť odblokovať obmedzovač rýchlosti, bez ktorého dosiahne až 307 km/h.

Odporúčané
Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy 18. decembra 2023, 17:00

Z vizuálnej stránky pribudli tradičné karbónové nadstavce a doplnky, ktoré dotvárajú povestne agresívny dojem. Predný nárazník tak dostal dodatočný splitter, naopak ten zadný rozmerný difúzor a štyri nové koncovky výfukovej sústavy. Celok je vďaka upravenému vzduchovému podvozku znížený o ďalších 20 milimetrov, stojí pritom na 21" diskoch Monoblock Platinum Edition. O obutie sa starajú pneumatiky s rozmermi 255/30 vpredu a 295/25 vzadu. Na záver dodajme, že k dispozícii je ako sedan, tak aj praktické kombi, v oboch prípadoch je možné siahnuť aj po vyšperkovanom interiéri. Ceny sa začínajú na úrovni od 254-tisíc €.

Brabus, E 63 S,Brabus, E 63 S,Brabus, E 63 S,Brabus, E 63 S,
Zobraziť galériu
(11)
Domov
Zdieľať
Diskusia