Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2021, 17:24
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Poslanci v parlamente si uctili Mekyho Žbirku minútou ticha: Patril k umelcom, ktorí ovplyvnili celé generácie

NEWS MIROSLAV MEKY ŽBIRKA
Uložiť Uložené

Poslanci Národnej rady SR si uctili pamiatku speváka Mekyho Žbirku.

Poslanec Kristián Čekovský pred dôležitým hlasovaním o reforme v zdravotníctve predložil procedurálny návrh, aby si všetci poslanci uctili pamiatku Miroslava Žbirku, ktorý zomrel v stredu vo veku 69 rokov.

„Včera nás opustil Miro Žbirka. Odišiel legendárny spevák, hudobník a skladateľ. Patril k umelcom, ktorí dokázali ovplyvniť celé generácie. Jeho nezameniteľný hlas, výnimočný hudobný štýl, humor, ale aj nekonfliktný spôsob vystupovania sa stali prirodzenou súčasťou našich životov. Navrhujem preto, aby si Národná rada jeho pamiatku uctila minútou ticha,“ povedal Čekovský. O vzdaní pocty slávnemu spevákovi rozhodovalo už skôr grémium. 

Hudobník Miroslav Žbirka zomrel vo veku 69 rokov. Ešte v októbri fanúšikov informoval, že skončil hospitalizovaný v nemocnici.

Mekyho manželka Katarína Novému Času povedala, že spevák zomrel na opakovaný zápal pľúc. Detailnejšie informácie o jeho zdravotnom stave zatiaľ známe nie sú. 

 
Domov
Zdieľať
Diskusia