Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2021, 9:17
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

Topmodelka tmavej pleti sa sťažuje, že si na prehliadke musela sama spraviť mejkap aj umyť vlasy. Poukazuje na dvojaký štandard

Topmodelka tmavej pleti sa sťažuje, že si na prehliadke musela sama spraviť mejkap aj umyť vlasy. Poukazuje na dvojaký štandard
Zdroj: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for TVF for DVF
NEWS MODELING
Uložiť Uložené

Video modelky na Tiktoku a Twitteri nazbieralo viac ako 3 milióny pozretí.

Svet modelingu nie je ani v roku 2021 dostatočne pripravený na topmodelky tmavej pleti. Na svojich sociálnych sieťach na tento problém upozornila známa afroamerická modelka Leomie Anderson.

Video, ktoré zachytáva jej zážitok z vystúpenia na módnej šou Christiana Cowana na newyorskom Fashion Weeku, za pár dní nazbieralo viac ako tri milióny pozretí.

„Byť čiernou modelkou je robiť prácu iných ľudí a nedostať za ňu zaplatené,“ skonštatovala Anderson v príspevku s videom. Modelka sa v prestrihoch videa posťažovala, že tím mejkapových umelcov nemal dostatočné vybavenie, ktoré by sa hodilo na tmavšiu pleť, a tak jej na tvár naniesli nesprávny odtieň krycieho mejkapu.

Domov
Zdieľať
Diskusia