Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2021, 13:45
Čas čítania 1:37
Tímea Krauszová

Honda Vagína, Rolls-Royce Exkrement alebo Nokia Štetka. Ani Facebooku to s názvom Meta nevyšlo úplne všade na svete

Honda Vagína, Rolls-Royce Exkrement alebo Nokia Štetka. Ani Facebooku to s názvom Meta nevyšlo úplne všade na svete
Zdroj: Meta/materiály pro média
NEWS FACEBOOK
Uložiť Uložené

Z nového názvu materskej firmy sa smejú najmä v Izraeli.

„Nový Facebook“, teda firma Meta, na ktorú Mark Zuckerberg premenoval svoju spoločnosť, schytáva výsmech z každej strany. Ľudia sú skeptickí z predstavy, že by sa Facebook mal zmeniť, pretože už teraz sociálne siete spôsobujú veľké problémy v oblasti duševného zdravia, šírenia nenávisti a hoaxov. Zároveň však nové meno v niektorých jazykoch neznie až tak príťažlivo, ako to Zuckerberg zrejme zamýšľal. V hebrejčine slovo meta znamená „mŕtva“.

Meno, z ktorého sa ľudia smejú

Zuckerberg chce vytvoriť nový internetový svet a spája sociálne siete, ako ich poznáme dnes, s virtuálnou realitou. V utorok ohlásil zmenu názvu svojej spoločnosti Facebook, ktorá sa po novom bude volať Meta (ako odkaz na slovo metaverzum, čiže virtuálny vesmír). Podobné zmeny sa dejú pomerne často, aj Google pred niekoľkými rokmi zmenil názov materskej spoločnosti na Alphabet. Zuckerberg tým posunul sociálnu sieť Facebook, ktorej názov sa nemení, na jednu úroveň s ostatnými produktmi (Whatsapp či Instagram).

Domov
Zdieľať
Diskusia