Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2021 o 8:02
Čas čítania 0:49
Ema Stanovská

Na vyriešenie hladomoru by stačili 2 % majetku Elona Muska

Na vyriešenie hladomoru by stačili 2 % majetku Elona Muska
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain
NEWS ELON MUSK
Uložiť Uložené

V dôsledku pandémie a globálneho otepľovania mnohé krajiny balansujú na hranici humanitárnej krízy.

Hladomor vo svete by mohla vyriešiť malá hŕstka najbohatších ľudí, a to len vďaka malému zlomku celkovej hodnoty ich majetku. Povedal to riaditeľ Svetového potravinového programu Organizácie Spojených národov (OSN) David Beasley. Konkrétne spomenul dvoch najbohatších ľudí sveta – Jeffa Bezosa a Elona Muska. Informoval o tom portál CNN.

„Miliardári musia konať. 6 miliárd dolárov na pomoc 42 miliónom ľudí, ktorí doslova zomrú, ak sa k nim nedostaneme. Nie je to zložité,“ dodal Beasley.

Hodnota majetku generálneho riaditeľa Tesly Elona Muska je podľa agentúry Bloomberg takmer 289 miliárd dolárov. Podľa Beasleyho by teda stačilo, ak by hladujúcim ľuďom prispel len 2 percentami zo svojho majetku. CNN pripomína, že od začiatku pandémie sa kapitál miliardárov takmer zdvojnásobil.

Elon Musk.
Elon Musk. Zdroj: TASR/AP/Jae C. Hong

Elon Musk v pondelok kritizoval nový návrh zákona Demokratickej strany, na základe ktorého by musel päť rokov platiť 50 miliárd dolárov na daniach. „Presne. Keď sa im minú peniaze od ľudí, prídu si po teba,“ napísal Musk na Twitteri.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023 o 16:30

Podľa Beasleyho spôsobili krízy, ako je pandémia či globálne otepľovanie, „perfektnú búrku“ a mnohé národy „klopú na dvere hladomoru“. Polovica obyvateľov Afganistanu, čo je 22,8 milióna ľudí, práve čelí podľa aktuálnych informácií WFP hladovej kríze. Krajina podľa správy balansuje na hranici humanitárnej krízy. V Etiópii potrebuje naliehavú potravinovú pomoc približne 5,2 milióna ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia