Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2021, 17:22
Čas čítania 1:12
Dominik Vetrák

Remastrovaná trilógia GTA 3, Vice City a San Andreas je veľkým grafickým vylepšením. Ovládanie bude ako z GTA V

Remastrovaná trilógia GTA 3, Vice City a San Andreas je veľkým grafickým vylepšením. Ovládanie bude ako z GTA V
Zdroj: Rockstar Games
TECH GTA TRILOGY REMASTERED
Uložiť Uložené

GTA Trilogy je už za dverami. V čom budú nové verzie odlišné?

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition vychádza na PC, Playstation 4 a Playstation 5, Xbox Series X/S a Xbox One, Nintendo Switch, iOS a Android už 11. novembra digitálnou formou. Fyzickú krabičku si budeš môcť kúpiť 6. decembra. GTA III dorazí do služby PS Now už 7. decembra a GTA San Andreas si cez Game Pass budeš môcť zahrať hneď pri vydaní.

Odporúčané
Cyberpunk 2077 nebude hotový ani rok a pol po vydaní. Verzie pre PS5 a Xbox Series X/S vyjdú v roku 2022 rovnako ako Zaklínač 3 Cyberpunk 2077 nebude hotový ani rok a pol po vydaní. Verzie pre PS5 a Xbox Series X/S vyjdú v roku 2022 rovnako ako Zaklínač 3 21. októbra 2021, 19:23

Čím bude táto trilógia odlišná od predošlých verzií? V príbehu sa nič nemení, no Rockstar prerobil herný engine. Vylepší sa tak celková vizuálna stránka vrátane tieňov, nasvietenia, detailnosti textúr, modelov postáv a áut či ďalších menších grafických úprav. Zmeny vidieť v priebehu celého traileru. Možno si ešte pamätáš na to, že v GTA 3 boli prsty na rukách spojené a nehýbali sa. V remasteri je to už upravené. 

Remastrovaná trilógia GTA 3, Vice City a San Andreas je veľkým grafickým upgradom. Ovládanie bude ako z GTA V

Zmenili aj efekty vody a počasia, vylepšili vzdialenosť, na ktorú dovidíš, a kompletne prerobili aj ovládanie, ktoré sa teraz bude podobať na to z GTA V (možno tak konečne prejdeme tú misiu s mini helikoptérou vo Vice City).

Vylepšené je aj samotné mierenie zbraňou. Trailer nižšie porovnáva pôvodné verzie GTA s tými novými. Modely postáv miestami pôsobia divne, ale musíš mať na pamäti, že ide iba o remaster, nie remake a niektoré modely majú aj viac ako 20 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia