Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2021, 19:23
Čas čítania 1:26
Dominik Vetrák

Cyberpunk 2077 nebude hotový ani rok a pol po vydaní. Verzie pre PS5 a Xbox Series X/S vyjdú v roku 2022 rovnako ako Zaklínač 3

Cyberpunk 2077 nebude hotový ani rok a pol po vydaní. Verzie pre PS5 a Xbox Series X/S vyjdú v roku 2022 rovnako ako Zaklínač 3
Zdroj: CD Projekt Red
TECH CYBERPUNK 2077 ZAKLÍNAČ 3
Uložiť Uložené

Poľská firma odkladá updaty svojich dvoch najväčších hier na budúci rok.

Cyberpunk 2077 je unikátny prípad hry, ktorej hype dosahoval závratné výšiny. Pár dní či týždňov po vydaní sa však po hre až na parodujúce videá akoby zľahla zem. Okamžite zlacnela po celom svete a dlhé mesiace sa dokonca na PlayStation Store ani nepredávala, keďže bola takmer nehrateľná (viac sa o tom dozvieš tu).

CD Projekt Red už odvtedy urobil slušnú prácu a titul dostal do stavu, keď sa pri ňom vieš zabaviť aj bez toho, aby si bol frustrovaný. Na next-gen verzie si však počkáme o čosi dlhšie.

Aj rok po vydaní sa v hre nachádzajú bugy, rôzne technické chyby a nedostatky, ktoré treba opraviť. Malo sa tak stať s príchodom natívnych next-gen verzií hry v tomto roku. Verzie pre PS5 a Xbox Series X/S mali zabezpečiť majiteľom konzol (na PC totiž hra bežala relatívne dobre), aby si hru dostatočne užili.

Bohužiaľ, CD Projekt Red oznámil, že sa tieto verzie odkladajú. Next-gen update Cyberpunku 2077 dorazí v prvom štvrťroku 2022, zatiaľ čo next-gen update hry Zaklínač 3: Divoký hon bude k dispozícii v druhom štvrťroku 2022.

Odporúčané
Recenzia: Prečo by bol Cyberpunk 2077 herným sklamaním roka aj bez technických chýb a katastrofálneho technického stavu? Recenzia: Prečo by bol Cyberpunk 2077 herným sklamaním roka aj bez technických chýb a katastrofálneho technického stavu? 21. decembra 2020, 14:30

Na Cyberpunku robí samotné CDPR, no update Zaklínača tvoria vývojári zo Saber Interactive, ktorí vypracovali verziu pre Nintendo Switch. Vzhľadom na to, ako dlho robia na next-gen update, očakávame, že Zaklínač 3 bude vyzerať podstatne lepšie ako verzia pre PS4 a Xbox One. Obidva next-gen updaty budú zadarmo.

Ťažko povedať, čo to znamená pre ďalší herný obsah od štúdia CD Projekt Red. Hráčom k Cyberpunku sľúbilo dva veľké príbehové datadisky podľa vzoru Zaklínača, no stále o nich nemáme absolútne žiadne informácie.

Ktovie, možno sa podobne ako plánovaný Cyberpunk Multiplayer zrušia a tvorcovia rovno skočia do vývoja Zaklínača 4. Poľská firma urýchlene potrebuje napravenie reputácie. Zdá sa, že značka Cyberpunk je už príliš pošpinená, a bude zaujímavé sledovať, či im ešte hráči budú dôverovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia