Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2021, 11:30
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Krútiš hlavou nad elektrickým Porsche? Taycan v predajnosti predbehol nielen Panameru, ale už aj slávne 911!

Krútiš hlavou nad elektrickým Porsche? Taycan v predajnosti predbehol nielen Panameru, ale už aj slávne 911!
Zdroj: Porsche
TECH ELEKTROMOBILY PORSCHE
Uložiť Uložené

Nemecký výrobca športových modelov hlási i v neľahkých časoch rekordný predaj.

V automobilovom priemysle počuť takmer z každej strany správy o tom, ako pandemická situácia a momentálne najmä čipová kríza spôsobujú prepady v predajoch. Potom je tu však automobilka Porsche, ktorá opäť hlási rekordné čísla. Od začiatku roka 2021 do septembra totiž nemecká športová značka predala už presne 217 198 exemplárov, čo predstavuje medziročný nárast za dané obdobie o 13 percent. Môže za to najmä skok v predaji až o 30 percent v USA či 11-percentné zlepšenie v Číne.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Zdá sa teda, že Porsche je jedna z mála značiek, ktoré majú v aktuálnej situácii dôvod na radosť. Azda ešte fascinujúcejšie však je, že za úspech v uplynulých mesiacoch môže do veľkej miery, paradoxne, elektrický Taycan. Prvý a zároveň doposiaľ jediný sériovo vyrábaný elektromobil od Porsche pritom nemal v čase predstavenia na ružiach ustlané. Výrobca zo Zuffenhausenu je totiž preslávený svojou športovou minulosťou a príchod čisto elektrického Porsche tak nebol prijatý veľmi pozitívne. No čuduj sa svete, predajnosť hovorí jasne.

Porsche, Taycan
Zdroj: Porsche

V čase, keď sa stále väčšina pozerá na elektromobily cez prsty, dokázalo Porsche uviesť na trh elektrický model, ktorý patrí medzi najpredávanejšie vozidlá značky. Samozrejme, lídrom je naďalej Cayenne (62 451 kusov) v tesnom závese s Macanom (61 944 kusov), Taycan si však tento rok kúpilo už 28 640 zákazníkov, čím sa stáva 3. najúspešnejším tohtoročným Porsche. 

Elektromobil je teda predajne úspešnejší nielen ako modely 718 Cayman/Boxster (15 916 kusov) či Panamera (20 275 kusov), ale dokonca už aj ako všetky verzie a vyhotovenia ikonického 911 dokopy (27 972 kusov)!

Odporúčané
Hyundai nás opäť prekvapil. Nové i20 N je bezkonkurenčné športové auto vo svojej cenovej hladine Hyundai nás opäť prekvapil. Nové i20 N je bezkonkurenčné športové auto vo svojej cenovej hladine 13. októbra 2021, 14:30

Najslávnejší športový model pritom zaznamenáva medziročný nárast predaja o 10 percent, aj napriek tomu nie je taký úspešný ako elektrický sedan. Vzhľadom naň už musela automobilka neraz zvyšovať výrobu a na obrovský úspech chce nadviazať aj nové karosárske vyhotovenie Taycan Cross Turismo. Porsche na veľký dopyt po svojom prvom elektromobile reaguje a v najbližších rokoch chystá priviesť na trh ďalší batériový model – elektrický Macan. 

Porsche, TaycanPorsche, TaycanPorsche, TaycanPorsche, Taycan
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia