Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2021, 18:54
Čas čítania 1:54
Viktor Kniš

Romana Tabák tvrdí, že ak prejde Záborskej interrupčný zákon, zváži odchod z OĽaNO. Sama zaň pritom hlasovala

NEWS ROMANA TABÁK
Uložiť Uložené

Kontroverzná poslankyňa parlamentu zverejnila na sociálnej sieti stanovisko, v ktorom sa vyhráža odchodom z hnutia. Suvisí však so zákonom, ktorý sama v prvom čítaní podporila.

Poslankyňa Národnej rady Romana Tabák na Instagrame tvrdí, že je proti zákonu svojej straníckej kolegyne Anny Záborskej, ktorý sa týka sprísňovania prístupu k umelému prerušeniu tehotenstva. Dnes absolvovala rokovanie o pozmeňujúcich návrhoch, ale aj protest podporujúci práva žien s hlavným odkazom: Moje telo, moje rozhodnutie. 

Sama za sprísnenie interrupcií hlasovala

Na sociálnej sieti tvrdí, že ak sprísňovanie interrupcií prejde parlamentom, možno odíde z klubu OĽaNO. „Ak sa schváli zákon pani Záborskej, zvážim odchod z OĽaNO,“ napísala Tabák.

Paradoxne bola Romana Tabák jedným zo zákonodarcov, ktorý zákon v parlamente pred dvoma týždňami podporil. Aj vďaka jej hlasu ho posunuli do druhého čítania. Vyplýva to z informácií na stránke NR SR, podľa ktorých hlasovala spolu s mnohými ďalšími členmi klubu OĽaNO za Záborskej interrupčný zákon.

Domov
Zdieľať
Diskusia