Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2021, 17:16
Čas čítania 1:10
Viktor Kniš

Bratislava sa začína zelenať, tvrdia analytici platformy Dáta bez pátosu. Zlepšuje sa aj situácia v Prešovskom kraji

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Analytici z plaftormy Dáta bez pátosu tvrdia, že situácia sa zlepšuje.

Podľa platformy Dáta bez pátosu sa pandemická situácia v hlavnom meste zlepšuje a nie je vylúčené, že by mohla prechádzať aj do lepších fáz s voľnejšími opatreniami. „Napriek potenciálu ,donesenia‘ si infekcie zo susedných, ale aj vzdialených okresov veľmi slabý rast za posledný týždeň zo 112 na 123,“ vysvetľujú analytici. Desaťpercentný skok je menší ako pred týždňom, čo naznačuje, že epidémia v hlavnom meste sa spomaľuje. 

Dáta bez pátosu vyzdvihujú aj zaočkovanosť v bratislavských okresoch. „Dnes je zaočkovaných I. dávkou už 77 % ,seniorov‘ nad 50 rokov a za posledné 3 týždne sa dalo očkovať 5-tisíc ľudí zo 111-tisíc nezaočkovaných obyvateľov Bratislavy,“ chvália dátoví analytici. 

TÁ BRATISLAVA SA NÁM ZAČÍNA ZELENAŤ 🟩 FAKT MEGA ČÍSLA. ZVLÁDAME TO A #zvládnemeto ✅ Napriek obrovskej mobilite veľmi...

Uverejnil používateľ Dáta bez pátosu Pondelok 11. októbra 2021

Tím Ivana Bošňáka tvrdí, že pandémia sa spomaľuje aj v Prešovskom kraji, kde sa doteraz variant delta šíril najrýchlejšie. „Dôležité je pozerať na počty hospitalizovaných. Malé nemocnice v Starej Ľubovni a vo Svidníku majú dnes spolu 47 pacientov (toľko má spolu celá Bratislava), čo je naplnenosť 80 % ich maximálneho obsadenia v II. vlne. Bardejov je s 22 pacientmi na 48 % maxima z II. vlny a Prešov so 47 pacientami na 31 % maxima z II. vlny. Stropkov a Sabinov nemocnice nemajú,“ vysvetľujú analytici. 

Domov
Zdieľať
Diskusia