Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2021, 14:34
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Bödörova skupina vraj lustrovala Sulíka. Toto by bez vedomia špičiek Smeru nebolo možné, odkázal šéf SaS

NEWS NORBERT BÖDÖR RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Richard Sulík bol v utorok vypovedať v prípade lustrovania informácií o jeho osobe. Polícia obvinila člena Bödörovej skupiny.

Predseda strany Sloboda a solidarita v utorok vypovedal na polícii v súvislosti s lustrovaním svojej osoby pred voľbami v roku 2016. Po výsluchu v krátkosti skonštatoval, čo mu policajti ukázali. 

„Dozvedel som sa, koľko mám detí, s ktorými dvoma ženami, na akom jazdím aute a kde bývam,“ povedal minister hospodárstva pre TV Markíza.

Osobné informácie vrátane fotiek príbuzných alebo čísiel osobných dokladov z interného policajného systému vytiahol bývalý riaditeľ odboru podpory riadenia NAKA Marián Zetocha, ktorý bol súčasťou tzv. Bödörovho komanda. V tom čase bola vo vláde strana Smer-SD, ministrom vnútra bol Robert Kaliňák a policajným prezidentom dnes už väzobne stíhaný Tibor Gašpar.

Richard Sulík si myslí, že prechádzajúca vládna garnitúra musela o lustrovaní vedieť. „Samozrejme, že toto by bez vedomia špičiek Smeru nebolo možné. Tu nejaký pán Bödör by si nemohol len tak v polícii nechať niekoho lustrovať. To je smiešne a len to celé dokazuje, ako veľmi bola naša spoločnosť prehnitá,“ uzavrel Sulík.

Domov
Zdieľať
Diskusia