Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2021, 17:30
Čas čítania 3:02
Richard Balog

Slnečník na hlave či štrikované tenisky v neónových farbách. Návrhári v módnych domoch sa asi zbláznili

Slnečník na hlave či štrikované tenisky v neónových farbách. Návrhári v módnych domoch sa asi zbláznili
Zdroj: Gorunway
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Kolotoč módnych prehliadok s kolekciami na obdobie jar/leto 2022 priniesol množstvo bizarných doplnkov a obuvi, ktoré v skutočnom svete nájdu pochopenie len ťažko.

Návrhári v módnych domoch boli vždy iní a radi porušovali zaužívané pravidlá, o čom sme sa presvedčili aj počas uplynulých týždňov módy naprieč európskymi metropolami. Súčasťou ready-to-wear kolekcií na obdobie jar/leto 2022 boli okrem trendových kusov oblečenia aj doplnky a obuv, ktorých využitie v reálnom svete je viac ako otázne. 

Matthew M. Williams, Jeremy Scott či Jonathan Anderson predstavili návrhy, ktoré dokonale splnili účel zaujať masy – a tým získali pozornosť pre seriózne modely. Toto je 7 najbizarnejších dizajnov z prehliadkových mól v Londýne, Miláne a Paríži. Dokážeš si predstaviť niektorý z týchto kúskov vo svojich outfitoch?

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie.
Odporúčané
Spoznaj trendy na sezónu jar/leto 2022. Toto sú najlepšie kúsky z posledných týždňov módy Spoznaj trendy na sezónu jar/leto 2022. Toto sú najlepšie kúsky z posledných týždňov módy 1. októbra 2021, 10:32

Topánky na vysokých podpätkoch s roztečeným žĺtkom od značky Loewe

Vedenie španielskeho módneho domu stavilo v roku 2013 na návrhára Jonathana Andersona a spätne môže tento krok považovať za úspešný. Dnes 37-ročný kreatívny riaditeľ značky vrátil Loewe na výslnie, a to najmä vďaka sofistikovaným kolekciám, ktorým nikdy nechýbala odvaha. 

Na rovnakú kartu stavil tím pod taktovkou Andersona aj v prípade ženskej kolekcie určenej na obdobie jar/leto 2022 a výsledok si môžeš vychutnať zo záznamu.

Spomedzi väčšiny modelov však tentoraz vyčnievali topánky na vysokých podpätkoch. Na ich spodnej časti sú totiž umiestnené rôzne bizarné predmety, ako napríklad lak na nechty, lízanka, rozpučená paradajka či roztečený žĺtok z rozbitého vajíčka. 

Loewe
Zdroj: Loewe
Loewe
Zdroj: Loewe

Kabelka v tvare jahniatka od značky Moschino

Naopak, milánska módna značka Moschino je obľúbená práve vďaka výstredným modelom oblečenia, doplnkov a obuvi. Návrhár Jeremy Scott naplno odhalil svoju lásku k infantilným motívom aj počas poslednej prehliadky, keď napríklad modelka Gigi Hadid kráčala s detskou fľašou na mlieko. Verní fanúšikovia tohto módneho domu si určite prišli na svoje.

Nás však prekvapila najmä kabelka v tvare jahniatka z plyšového materiálu s množstvom reálnych detailov vrátane mašle a zvončeka, ktorej praktické využitie si nevieme predstaviť.

Moschino
Zdroj: Moschino

Vybavenie pre potápačov od značky Botter

V tomto prípade síce nejde o svetoznámu značku, ale to neznamená, že nedokáže zaujať masy. Návrhársky tím Botter zvolil ako inšpiráciu pri kolekcii na budúcoročnú jar a leto domovské prostredie ostrova Curaçao pri pobreží Venezuely. 

Výsledkom sú funkčné modely oblečenia a doplnkov, spomedzi ktorých nás prekvapili predovšetkým potápačské okuliare, kukly a bundy v tvare dáždnika. V budúcnosti budeme tvorbu značky Botter sledovať podrobnejšie. 

Botter
Zdroj: Botter
Botter
Zdroj: Botter

Schiaparelli a slnečník na hlavu

Na obdobnú kartu stavilo tentoraz aj vedenie talianskej značky Schiaparelli. V našich končinách nie príliš známy módny dom s bohatou históriou je stále verný svojim koreňom a my vôbec nenamietame, keďže poctivé krajčírstvo má nenapodobiteľné čaro. Návrhársky tím nás však v rámci svojej najnovšej kolekcie prekvapil bizarným modelom pokrývky hlavy. 

Konkrétne ide o slnečník, ktorý ťa počas budúcoročného leta ochráni pred ostrými lúčmi na pláži a zároveň pred dažďom. Problém je, že vo finále vyzerá tento doplnok naozaj smiešne.

Schiaparelli
Zdroj: Schiaparelli

Nekonečné „krokodílky“ a masívne sandále značky Balenciaga

Vedenie módneho domu Balenciaga na čele s kreatívnym riaditeľom Demnom Gvasaliom najprv celý svet prekvapilo predstavením novej kolekcie vlastným dielom seriálu Simpsonovci a následne prišlo vytriezvenie pri pohľade na modely. 

Na skutočnom prehliadkovom móle v Paríži sa predviedlo viacero známych tvárí šoubiznisu vrátane rapera Offseta, Lewisa Hamiltona či celebritného fotografa Juergena Tellera, avšak ani to jednotlivým kúskom nepomohlo k atraktivite. Gruzínsky návrhár už tradične stavil na masívne hmoty, neforemné strihy, pouličnú módu a extravaganciu, čoho priamym dôkazom je aj obuv. 

Najviac nás zaskočili nekonečné „krokodílky“, aké si mohol vidieť na dedinských zábavách začiatkom tohto tisícročia či v zlých mafiánskych filmoch, ale aj crocsy na platformách s ostňami a doplnené o oceľovú špicu.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga
Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Karnevalové masky alebo slnečné okuliare od značky Louis Vuitton?   

Nicolas Ghesquière tentoraz opustil svoju komfortnú zónu a v Paríži predstavil ženskú kolekciu plnú zvláštnych dizajnov, ktoré by sme očakávali skôr od kolegu Virgila Abloha. Za všetky spomenieme čipkované pokrývky hlavy so zdobením a slnečné okuliare v tvare karnevalových masiek. 

Konkrétne ide o detailne prepracované modely s množstvom osadených kameňov z prémiových materiálov, s ktorými by si sa nestratil ani na známom karnevale v Benátkach. Ich cenovka však bude nastavená rádovo až v stovkách eur a jednotlivé vyhotovenia uvidíš maximálne na módnych blogerkách a raperoch. 

Louis Vuitton
Zdroj: Gorunway
Louis Vuitton
Zdroj: Gorunway

Štrikované tenisky od módneho domu Givenchy 

Matthew M. Williams patrí medzi najšikovnejších mladých návrhárov súčasnosti, avšak dizajn týchto tenisiek sa mu z nášho pohľadu vôbec nepodaril. Williams z pozície kreatívneho riaditeľa postupne mení tvár módneho domu Givenchy na svoj obraz, ku ktorému neodmysliteľne patrí futuristický štýl. 

Tento fakt sa odráža aj na finálnom vzhľade modelov obuvi nižšie, ktorá priamo nadväzuje na extravagantné kúsky zo sezóny jeseň/zima 2021, ktoré francúzska značka uviedla do predaja pred niekoľkými dňami. Štrikovaný zvršok tenisiek z prémiových tkanín priamo prechádza až do podrážky a nám jednotlivé vyhotovenia pripomínajú obuv do vody, akú určite poznáš z chorvátskych pláží. 

Givenchy
Zdroj: Gorunway
Givenchy
Zdroj: Gorunway
Domov
Zdieľať
Diskusia