Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2021, 7:44
Čas čítania 0:30
Jakub Paulík

Google je najvyhľadávanejším slovom na konkurenčnom Bingu, tvrdí právnik spoločnosti. Náskok pred ostatnými výrazmi je obrovský

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Advokát spoločnosti použil túto informáciu ako argument na súde.

Advokát Alfonso Lamadrid zastupujúci spoločnosť Google tvrdí, že na konkurenčnom prehliadači Bing ľudia najviac vyhľadávajú slovo Google. Medzi ďalšími top výrazmi sa vraj nachádza Youtube, Facebook, Gmail a Amazon, píše The Verge. Rozdiel medzi prvou a druhou priečkou je údajne až 5 miliónov vyhľadávaní.

„Ľudia používajú Google preto, že sa tak rozhodli, nie preto, že ich k tomu niekto núti,“ obhajoval spoločnosť Lamadrid podľa BBC. Spotrebiteľské prieskumy podľa neho poukazujú na to, že 95 % používateľov si za svoj vyhľadávač zvolí práve Google.

Advokát tým chcel poukázať na popularitu firmy. Google sa totiž súdi s Európskou úniou, podľa ktorej vraj americký gigant zneužíval svoje dominantné postavenie na trhu, za čo dostal rekordnú pokutu 4,3 miliardy eur. Google napríklad od niektorých výrobcov údajne požadoval, aby používateľom ako ich vyhľadávač predinštalovali Google Chrome.

Odporúčané
RECENZIA: Deathloop RECENZIA: Deathloop 23. septembra 2021, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia