Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2021 o 10:19
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Vraciame sa k číslam z mája 2021. Na Slovensku pribudlo viac ako 200 nakazených

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Pravdepodobne pomaly nastupuje tretia vlna koronavírusu. Prírastky budú mať za následok prechod do horších fáz v rámci okresov.

Prostredníctvom 7 555 vykonaných RT-PCR testov odhalili vo štvrtok na Slovensku 232 prípadov nákazy novým koronavírusom. Počet obetí sa zvýšil o jednu. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Ide o najhorší prírastok nakazených od mája tohto roka. Epidemiológovia varujú, že nástup tretej vlny koronavírusu môže byť veľmi rýchly.

Vysoký prírastok pozitívnych prípadov bude mať čoskoro za následok prechod do horších fáz v rámci okresov, a teda aj sprísnenie opatrení.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Košickom kraji (56), nasleduje Prešovský (39), Bratislavský (35), Trnavský (30), Žilinský (30), Banskobystrický (19), Nitriansky (16) a Trenčiansky (7).


V nemocniciach je hospitalizovaných 105 pacientov, z nich má potvrdené ochorenie 80 ľudí. Na JIS sú 16 pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 11 osôb.


Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu covidu-19 vzrástol o jednu osobu. Celkový počet úmrtí „na covid“ je 12 549 a celkový počet úmrtí „s covidom“ je 2 457.

Domov
Zdieľať
Diskusia