Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. septembra 2021, 10:48
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Vladimír Pčolinský sa odviezol z Leopoldova na luxusnom Audi R8. Internety okamžite zareagovali

NEWS VLADIMÍR PČOLINSKÝ
Uložiť Uložené

Krátko po prepustení poskytol médiám desaťminútový rozhovor a potom nastúpil do luxusného športového auta

Vladimíra Pčolinského včera prepustili na slobodu po skoro pol roku vo väzbe. Rozhodla o tom generálna prokuratúra, ktorú vedie nominant Sme rodina Maroš Žilinka. Krátko po prepustení bývalý šéf tajných poskytol médiám 10-minútový rozhovor, v ktorom okrem iného povedal, že má tip, kto mohol mať záujem na jeho umlčaní vo väzbe. Následne sa od novinárov vzdialil, nasadol do luxusného športového auta Audi R8 a odišiel do Bratislavy. 

Auto za približne 160-tisíc eur pravdepodobne patrí jeho právnemu zástupcovi, verejnosť však zaujalo najmä svojou žiarivou oranžovou farbou. 

Pčolinský sa pre špecifický odvoz z väzby okamžite stal terčom vtipov, podali si ho aj satirické stránky. Tie okrem iného odkazujú na paragraf 363, vďaka ktorému mohol Žilinkov úrad rozhodnúť o zrušení všetkých obvinení vznesených Pčolinskému. 

Odporúčané
Desať sudcov chcelo Vladimíra Pčolinského vo väzbe, Žilinkov námestník ho prepustil na slobodu. Zrušil mu všetky obvinenia Desať sudcov chcelo Vladimíra Pčolinského vo väzbe, Žilinkov námestník ho prepustil na slobodu. Zrušil mu všetky obvinenia 31. augusta 2021, 12:02

Ide o zásadný zvrat v kauze bývalého riaditeľa SIS, ktorého podozrievali z korupcie. Vyšetrovatelia sa v prípade vďaka spolupracujúcim svedkom Ľudovítovi Makóovi a Borisovi Beňovi dostali ďaleko, prokurátor už dokonca písal obžalobu a prípad mal smerovať pred súd. Jedným rozhodnutím námestníka generálnej prokuratúry však Pčolinského zbavili obvinení. 

Dvaja sudcovia Špecializovaného trestného súdu a štyri senáty Najvyššieho súdu pritom opakovane potvrdzovali, že v prípade Pčolinského existujú dôvody, prečo by mal byť vo väzbe. Obhajoba človeka blízkeho Sme rodina argumentuje tým, že súd sa pri rozhodovaní o väzbe menej zaoberal samotným skutkom a viac samotnou potrebou držania obvineného za mrežami. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia