Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. augusta 2021, 9:44
Čas čítania 1:56
Tímea Krauszová

Na podvozku lietadla, ktoré odletelo z Kábulu, našli ľudské pozostatky. Z Afganistanu sa stále snažia dostať tisíce ľudí

Na podvozku lietadla, ktoré odletelo z Kábulu, našli ľudské pozostatky. Z Afganistanu sa stále snažia dostať tisíce ľudí
Zdroj: Getty Images/Majid Saeedi
NEWS AFGANISTAN TALIBAN
Uložiť Uložené

V zúfalej snahe ujsť prišli o život.

Na podvozku amerického lietadla, ktoré odletelo z Kábulu ešte v nedeľu večer, našli pozostatky ľudského tela, informujú New York Times. Ľudia sa z Afganistanu snažili ujsť aj na krídlach lietadla, na letisku bol obrovský chaos.

Uprostred chaosu riskujú život v nádeji na únik

Posádka amerického lietadla C-17 Globemaster III pomohla stovkám afganských utečencov, ktorí sa zúfalo snažia uniknúť Talibanu. Z Kábulu odleteli v nedeľu so zhruba 640 ľuďmi na palube (dvakrát viac, než plánovali); bolo medzi nimi mnoho mladých ľudí a žien.

Početná skupina zúfalých Afgancov vyliezla aj na krídla lietadla, po vzlietnutí z neho spadli z niekoľkokilometrovej výšky.

Domov
Zdieľať
Diskusia