Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. augusta 2021, 13:00
Čas čítania 0:44
Kamila Šebestová

Muž sa pridal k námornej flotile, aby vraj dokázal, že Zem je plochá. Život na lodi ho presvedčil o opaku

Muž sa pridal k námornej flotile, aby vraj dokázal, že Zem je plochá. Život na lodi ho presvedčil o opaku
Zdroj: Pexels/ParalleVision/volně k užití
NEWS HOAXY
Uložiť Uložené

Cestu si dôkladne mapoval. Keď však nevidel roh Zeme, zmieril sa s tým, že Zem je predsa len guľatá.

Mladý muž sa pridal k námornej flotile len preto, aby vraj dokázal, že Zem je plochá. Každý deň si mapoval polohu, rýchlosť aj smer lode. Jeho cieľom bolo dostať sa na okraj sveta alebo „roh Zeme“. V námornej flotile musel stráviť minimálne štyri roky. Za ten čas pochopil, že na okraj sveta sa nikdy nedostane. 

Jeho príbeh zverejnil ďalší príslušník námornej flotily. „Jeho nadriadený sa mu snažil viackrát vysvetliť zakrivenie Zeme. Bol však presvedčený, že je to len ilúzia. Kým sám nepochopil, že loď sa nemôže dostať k okraju sveta, neveril tomu,“ napísal Trungus McTungus na Reddite

Dnes je podľa jeho kamaráta z konšpirátora dobrý námorník. Dokonca uveril, že Zem je guľatá. 

Na Slovensku vyvolala pred štyrmi rokmi rozruch speváčka Emma Drobná, ktorá v šou Petra Marcina Neskoro večer tvrdila, že Zem by mohla byť plochá. V relácii hovorila aj o mimozemskom čipe v jej nohe, o tom, že každá hviezda je vesmírna loď, a aj o stretnutí s ruským kozmonautom, ktorého sa pýtala na tvar Zeme.

„Sú isté indície a podľa mňa sa nikto nikdy nedozvie pravdu,“ povedala Emma Drobná záhadne. Dodala, že sa zaoberala teóriou o „Antarktike“, ktorá obklopovala Zem. 

Odporúčané
VIDEO: Z ostrova Eubója sa stalo horiace peklo, hasičom sa nedarí skrotiť požiar. Horí celá severná časť ostrova VIDEO: Z ostrova Eubója sa stalo horiace peklo, hasičom sa nedarí skrotiť požiar. Horí celá severná časť ostrova 9. augusta 2021, 9:05
Domov
Zdieľať
Diskusia