Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2021, 8:42
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Slovenská speváčka Karin Ann v poľskej televízii vytiahla dúhovú vlajku a podporila LGBT komunitu. Editor dostal padáka

Slovenská speváčka Karin Ann v poľskej televízii vytiahla dúhovú vlajku a podporila LGBT komunitu. Editor dostal padáka
Zdroj: Unsplash/Daniel James/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Karin Ann odkázala LGBT+ komunite, že stojí pri nej.

Speváčka Karin Ann ešte v júli vystúpila v poľskej verejnoprávnej televízii TVP a počas živého vysielania vytiahla dúhovú vlajku a podporila LGBT+ komunitu. Povedala, že to LGBT+ ľudia a menšiny v Poľsku nemajú ľahké a zaslúžia si lásku a bezpečie. Karin Ann v rozhovore pre ČT vysvetlila, ako k nej následne štáb pristupoval.

„Bolo to veľmi cítiť, stala som sa vzduchom,“ opisovala momenty po svojej podpore LGBT+ ľudí. Dvojica moderátorov na chodbe sa od nej zrazu odvrátila na druhú stranu, tvrdila speváčka. Kapelu vraj chceli čo najrýchlejšie odpratať preč.

Vládnuca poľská strana Právo a spravodlivosť (PiS) pristupuje k LGBT+ komunite podobne tvrdo ako vláda maďarského premiéra Viktora Orbána. Editor vysielania, počas ktorého vystúpila Karin Ann, si po jej prejave musel začať hľadať novú prácu. Televízia sa rozhodla, že s ním ukončí pracovný pomer.

Komunitu LGBT+ v krajine našich severných susedov nedávno podporila aj poľská olympionička Katarzyna Zillmannová, ktorá vyhrala striebornú medailu v disciplíne párovej štvorky žien. Priestor po zisku medaily chcela využiť práve na podporu LGBT+ ľudí. „Viem, že týmto spôsobom pomôžem ostatným,“ povedala a poslala ďakovný odkaz svojej životnej partnerke.

Domov
Zdieľať
Diskusia