Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2021, 22:19
Čas čítania 0:36
Richard Bonde

Každý tretí človek sa nechce vrátiť do kancelárie. 44 % ľudí si home office pochvaľuje pre lepšiu rovnováhu medzi životom a prácou

Každý tretí človek sa nechce vrátiť do kancelárie. 44 % ľudí si home office pochvaľuje pre lepšiu rovnováhu medzi životom a prácou
Zdroj: Unsplash/Magnet/volně k užití
ZDRAVIE ČO BUDE PO KORONE? KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Až 19 % respondentov by najradšej chodilo do kancelárie len raz týždenne.

Práca z domu predstavovala pre mnohých veľké výzvy, pre iných znamenala významné zlepšenia vo viacerých oblastiach života. K jasnejším výsledkom prispel prieskum organizácie Livecareer, ktorý nedávno vyplnilo viac ako 1 000 zamestnancov, ktorí v zime pracovali z domu.

Tento prieskum ukázal, že až 29 % ľudí by nepokračovalo vo svojej práci, ak by po odoznení pandémie nemali žiadny nárok na home office.

Takmer dve tretiny ľudí prácu z domu jednoznačne preferujú. 44 % respondentov má lepšiu rovnováhu medzi osobným životom a prácou, 40 % sa pri práci z domu cíti istejšie a bezpečnejšie, 29 % vykazuje vyššiu produktivitu a 10 % získalo nové schopnosti.

Ak bude návrat do kancelárií nutný, 9 % respondentov tejto štúdie tvrdí, že by si priali minimálne jeden deň práce z domu, 30 % minimálne dva, 25 % aspoň tri a až 19 % ľudí by najradšej chodilo do kancelárie len jediný deň v týždni.

Podľa dát zo Spojených štátov až 9 z 10 zamestnávateľov plánuje po skončení pandémie zachovať čiastočný home office pre zamestnancov, ktorým to charakter ich práce umožňuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia