Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2021, 20:00
Čas čítania 1:19
Adam Novosad

TOP 3 v pondelok: Covid-19 znižuje IQ, ženu z protestu obvinili a násilník z Čistého dňa je už vo väzení

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy z dnešného dňa.

Dolapili sexuálneho násilníka

Cieľoví pátrači alias lovci lebiek dolapili Jakuba Fila, ktorého súd poslal do väzenia na päť a pol roka za zneužitie 14-ročného dievčaťa v resocializačnom zariadení Čistý deň.

Filo sa ukrýval v Bratislave, ale pátračom sa podarilo zistiť, v ktorom byte prebýva, aby nemusel nastúpiť na výkon trestu. Napokon ho dolapili, Filo pri zásahu ani nekládol odpor a umiestnili ho do väzenia.

Maloletú Natáliu Filo, ktorý pracoval ako kuchár, sexuálne zneužil pod zámienkou, že jej v zariadení vybaví výhody. Údajne ju zavolal na cigaretu, aby si s ním šla zapáliť, ale potom šiel k nej do izby, kde došlo k sexuálnemu styku. Viac si prečítaš tu.

Jakub Filo.
Jakub Filo. Zdroj: Patros

Obvinili prvú osobu z protestu

Víkend sa niesol v znamení protestov proti pandemickým opatreniam, ktoré by mohli byť zavedené v prípade novej vlny koronavírusu na jeseň tohto roka. V piatok sa dav protestujúcich pred parlamentom vymkol spod kontroly, ľudia sa snažili vniknúť dovnútra budovy, pričom niektorí útočili na policajtov. 

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Medzitým sme sa dozvedeli, že polícia už obvinila 40-ročnú ženu z Nitrianskeho kraja, ktorá údajne napadla policajtku. Stav policajtky si vyžadoval ošetrenie priamo na mieste. Viac si prečítaš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia