Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. júla 2021, 16:48
Čas čítania 0:54
Adam Novosad TASR

Protesty pred parlamentom už majú prvú dohru: obvinili ženu, ktorá zaútočila na policajtku

NEWS KORONAVÍRUS PROTEST PROTEST BRATISLAVA PROTEST PRED PARLAMENTOM
Uložiť Uložené

Piatkový protest pred parlamentom sa vymkol z rúk, čo vyústilo do agresie zo strany davu proti polícii.

Víkend sa v Bratislave niesol v znamení protestov pred parlamentom. Poslanci hlasovali o zákone, ktorý v prípade tretej vlny umožní vyžadovať od nezaočkovaných osôb na vstup do rôznych prevádzok negatívne testy.

Časť obyvateľov Slovenska s takýmto zákonom nesúhlasila, a preto prišla vyjadriť svoj hnev pred Národnú radu SR. V piatok však verejné zhromaždenie prepuklo v chaos, policajti na rozvášnený dav nestačili a ľudia sa nahrnuli až k dverám do parlamentu, cez ktoré chceli vojsť do budovy.

Demonštranti pred NR SR.
Demonštranti pred NR SR. Zdroj: TASR/Dano Veselský

Podľa všetkého v dave nebola núdza ani o agresívne správanie, pretože polícia teraz po piatkovom proteste obvinila 40-ročnú Annu F. z Nitrianskeho kraja. 

Údajne sa dopustila trestného činu útoku na verejného činiteľa. Žena vraj napadla policajtku počas snahy zabrániť ľuďom vniknúť do parlamentu, ale polícia nešpecifikovala, ako presne k skutku došlo. Z informácií dostupných od piatka však zrejme išlo o policajtku napadnutú obranným sprejom.

„Môžem potvrdiť, že sme dostali výzvu o pomoc pre policajtku, ktorú údajne napadli obranným sprejom a približne hodinu po incidente jej prišlo nevoľno. Na mieste ju ošetrila posádka záchrannej zdravotnej služby,“ povedala v piatok na margo útoku pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Odporúčané
Vášnivý sex už v prvej polhodine. Too Hot to Handle na brazílsky spôsob je ako swingers párty poháňaná frustráciou Vášnivý sex už v prvej polhodine. Too Hot to Handle na brazílsky spôsob je ako swingers párty poháňaná frustráciou 26. júla 2021, 15:31

Protest pred parlamentom bol podľa polície nezákonný. Verejné zhromaždenie bolo mestskej časti Staré Mesto nahlásené na Zámockej ulici pri hradnom múre, aby sa protest konal aspoň 50 metrov od budovy parlamentu. Dav sa však vymkol spod kontroly a presunul sa k Národnej rade.

Domov
Zdieľať
Diskusia