Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2021, 8:22
Čas čítania 0:46
Ema Stanovská TASR

VIDEO: V Austrálii protestovali tisícky ľudí proti pandemickým opatreniam. Podľa úradov môže tvrdý lockdown trvať až do októbra

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Polícia zatkla niekoľko desiatok osôb.

V dvoch najväčších austrálskych mestách Sydney a Melbourne došlo v sobotu k nepovoleným protestom proti tvrdým protipandemickým opatreniam. V Sydney, kde už mesiac trvá tvrdý lockdown, vyšli do ulíc tisíce odporcov. 

Demonštranti, z ktorých väčšina nemala nasadené rúška, porušovali zákazy verejného zhromažďovania a vychádzania deň po tom, čo austrálske úrady naznačili, že lockdown možno potrvá až do októbra.

Na protest v Sydney dohliadali stovky policajtov, ktorí udelili dokopy takmer 100 pokút a zadržali 57 osôb. Niektorí do policajtov hádzali kvetináče a fľaše vody, došlo aj k násilným potýčkam medzi demonštrujúcimi a políciou. V Melbourne, hlavnom meste zväzového štátu Viktória, zadržala polícia šesť ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia