Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2021, 8:30
Čas čítania 0:43
Jakub Paulík

Matovič mal termín na Sputnik počas stredajšej tlačovky v telefóne. Možno si neprečítal správu, tvrdí Lengvarský

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský potvrdil pridelenie jeho termínu.

Bývalý premiér Igor Matovič 21. júla v priebehu dňa povedal, že stále nedostal termín na očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V. „Príde mi to dosť pofidérne a uvidíme, či mi stihne dôjsť nakoniec skôr, ako tá vakcína exspiruje. Predpokladal som, že keď vraj nie sú ľudia, ktorí sa chcú dať zaočkovať Sputnikom, keď sa v jeden deň nahlásim, na druhý deň ma pozvú na očkovanie. Uplynuli už tri týždne a stále nič,“ uviedol.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský však v rozhovore pre Postoj povedal, že termín na očkovanie Matovičovi prišiel už 21. júla v ranných hodinách. „Dostal ho. Dnes, 21. 7. Dal som si to preveriť. Odoslanie termínu z NCZI bolo už ráno,“ tvrdil Lengvarský.

Na otázku redaktora, ako si vysvetľuje jeho tvrdenie, že ho nedostal, odpovedal diplomaticky: „Možno si len neprečítal správu, nechcem sa do toho viac miešať.“ 

Igor Matovič je však okrem iného známy tým, že veľa času trávi na sociálnych sieťach a najmä v čase svojho úradovania na čele vlády pravidelne pridával statusy. Je teda otázne, či by si od rána nestihol prečítať SMS s termínom prideleného očkovania, najmä keď na tlačovej konferencii tvrdil, že už naň dlho čaká.

Odporúčané
Termín na Sputnik som stále nedostal, je to pofidérne, snáď dovtedy neexspiruje, tvrdí Matovič. Lengvarský to preverí Termín na Sputnik som stále nedostal, je to pofidérne, snáď dovtedy neexspiruje, tvrdí Matovič. Lengvarský to preverí 21. júla 2021, 15:17
Domov
Zdieľať
Diskusia