Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. júla 2021, 18:18
Čas čítania 0:57
Tímea Krauszová

Prvý náhľad na nový Šturák: Po rekonštrukcii sa môžeš tešiť na svetlé izby a nové spoločenské priestory

NEWS ARCHITEKTI SLOVENSKA BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Už len stavebné povolenie a práce sa môžu začať.

Známe bratislavské intráky sa konečne dočkajú rekonštrukcie.

Pamätáme si, ako vyzerali predtým, no hlavu hore. Podľa univerzity sú opäť o krôčik bližšie k svojej novej podobe. „Dosiahli sme významný míľnik v najväčšom projekte rekonštrukcie internátov na Slovensku! V týchto dňoch sme prebrali projektovú dokumentáciu rekonštrukcie. Dodávateľ projektu ešte čaká na vyjadrenie stavebného úradu v stavebnom konaní, pričom všetky ostatné vyjadrenia povinných úradov už má,“ informovali na Facebooku. V príspevku zverejnili aj vizualizácie nového projektu.

Priestrannejšie, modernejšie a azda lepšie na život

„Nový Šturák prinesie vyšší komfort: o kúpeľňu a WC sa už v rámci bunky nebudú deliť štyri izby, ale len dve. Zároveň sa zvýši veľkosť izby o plochu balkónov. V spoločných kuchynkách budú namiesto jedného variča štyri pracovné miesta s varičom,“ tvrdí univerzita. Podľa vizualizácií je zjavné, že myslia aj na ľudí s hendikepom, a navyše izby sú svetlejšie, pôsobia priestranne a moderne, hoci minimalisticky.

Odporúčané
V centre Bratislavy vyrastie prvá uhlíkovo neutrálna štvrť. Prinesie zeleň, parky aj cyklotrasy V centre Bratislavy vyrastie prvá uhlíkovo neutrálna štvrť. Prinesie zeleň, parky aj cyklotrasy 18. apríla 2024, 14:00

Práve minimalistický náhľad môže vzbudzovať aj obavy, no so všetkými skriptami, postermi, rastlinami či oblečením by si ich študenti mohli rýchlo zútulniť. Netreba sa však tešiť privčas, nasťahovať sa do nového intráku totiž nebude možné tak skoro.

Podľa YIMBA sú vizualizácie bloku B len predbežné a nezobrazujú finálny stav, rekonštrukcia by sa však mohla začať v lete 2022 a projekt potrvá asi dva roky. Komplexná prestavba bloku B sa plánuje až v rokoch 2023 až 2025, pričom medzitým chce univerzita urobiť niekoľko menších zmien: výmeny okien, nábytku či spoločných kuchyniek.

Pozri si, ako by mohol prerobený internát vyzerať.

internát bratislava šturakinternát bratislava šturakinternát bratislava šturakinternát bratislava šturak
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia