Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2021, 14:15
Čas čítania 0:49
Ema Stanovská

V Trenčíne chytili vodiča, ktorý užil amfetamín, metamfetamín, metadón, extázu, benzodiazepíny a THC

V Trenčíne chytili vodiča, ktorý užil amfetamín, metamfetamín, metadón, extázu, benzodiazepíny a THC
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
NEWS
Uložiť Uložené

Neznámy muž jazdil v ukradnutom vozidle, bez vodičského preukazu a s marihuanou pri sebe.

Trenčianski príslušníci MPJ chytili vodiča jazdiaceho pod vplyvom širokej škály drog na ukradnutom aute v čase zákazu šoférovania a s drogami pri sebe. Policajtom sa priznal, že užil pervitín, výsledky však ukázali, že bol pod vplyvom až šiestich omamných a psychotropných látok – lekárske vyšetrenie potvrdilo pozitivitu na amfetamín, metamfetamín, metadón, extázu, benzodiazepíny a THC.

polícia
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Policajti si podozrivé vozidlo všimli po tom, čo po spozorovaní hliadky prudko zrýchlilo a nezastavilo sa na stopke. Z dôvodu porušenia pravidiel cestnej premávky ho zastavili a skontrolovali. Pri kontrole policajti zistili, že ide o 34-ročného vodiča z okresu Trenčín, a vyzvali ho na vykonanie dychovej skúšky. Tá bola negatívna.

Bez vodičského preukazu a s marihuanou

Vodič predložil všetky doklady okrem vodičského preukazu. V evidenciách následne zistili, že muž má právoplatný zákaz riadiť motorové vozidlá až do roku 2025. Okrem toho zistili, že vozidlo je ukradnuté. Podozrievali ho, že môže mať pri sebe podozrivý materiál, čo sa napokon potvrdilo. Vodičovi našli marihuanu.

polícia
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Policajti rozhodnú o ďalšom postupe – či už v priestupkovom, alebo v trestnom konaní. V nemocnici mu bol odobratý biologický materiál na bližšie skúmanie, ktoré určí, či sa dopustili priestupku alebo trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Keďže bol už šesťkrát odsúdený za marenie výkonu úradného rozhodnutia, bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia