Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2021, 12:39
Čas čítania 0:40
Kamila Šebestová TASR

Brazílsky prezident štikúta 24 hodín denne. Zrejme ho budú operovať

NEWS JAIR BOLSONARO
Uložiť Uložené

Krajne pravicový politik Jair Bolsonaro je momentálne hospitalizovaný.

Jair Bolsonoro trpí vzácnou chorobou. Brazílskeho prezidenta hospitalizovali pre chronickú štikútku, pravdepodobne ho budú operovať. 

Krajne pravicový politik trpí štikútkou od chirurgického zákroku u zubára. Má ju vraj 24 hodín denne. 

„Stalo sa mi to už aj v minulosti. Možno to spôsobujú lieky, ktoré beriem. Štikútku mám 24 hodín denne,“ povedal v miestnom rádiu. S problémom sa zveril aj svojim podporovateľom pred prezidentskou rezidenciou v brazílskej metropole. 

Hospitalizovaný prezident.
Hospitalizovaný prezident. Zdroj: Facebook/Jair Bolsonoro

Načasovanie hospitalizácie padlo brazílskemu prezidentovi celkom vhod, keďže ho momentálne vyšetrujú za nečinnosť pri predraženom nákupe vakcín proti koronavírusu aj pre nezvládnutie pandémie. V predvolebných prieskumoch mu výrazne klesá popularita. Nachádza sa ďaleko za ľavicovým prezidentom Luizom Ináciom Lulom da Silvom, ktorý chce budúci rok opäť kandidovať. 

Brazílsky prezident už podstúpil sedem operácií, odkedy ho pred tromi rokmi počas volebnej kampane bodol útočník nožom. Utrpel vtedy vážne zranenia brucha. Okrem problémov s chronickou štikútkou dostal brazílsky prezident aj koronavírus, ktorý najskôr zľahčoval. Počas verejných vystúpení potom veľa kašlal. 

Podľa prezidentskej kancelárie sa však Bolsonaro teraz cíti dobre. Lekári ho budú pozorovať 24 – 48 hodín, nebude však musieť byť nevyhnutne v nemocnici. 

Odporúčané
Trojročný chlapec umrel po zubárskom zákroku. Príčinou smrti môže byť anestetická injekcia Trojročný chlapec umrel po zubárskom zákroku. Príčinou smrti môže byť anestetická injekcia 15. júla 2021, 7:42
Domov
Zdieľať
Diskusia