Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2021, 18:35
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Premiér Heger vyzýva v novom videu na očkovanie. Bez neho nás čaká náročná jeseň

POLITIKA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Eduarda Hegera vo videu podporila dvojica lekárov.

„Ak chceme vrátiť naše životy znova do normálu, tak musíme spojiť sily a urobiť všetko pre to, aby sme mali čo najviac zaočkovaných,“ povedal premiér Eduard Heger vo videu, ktorým vyzýva občanov na očkovanie.

Poprosil tiež, aby všeobecní lekári sprostredkovali očkovanie svojim pacientom, u ktorých majú dôveru. Množstvo ľudí totiž pri vakcinácii proti ochoreniu covid-19 z rôznych dôvodov stále váha. „Potrebujeme vaše pozitívne skúsenosti s očkovaním, aby ste pomohli prekonať strach tým, ktorí sa očkovania boja,“ uviedol premiér.

„Tí, čo sa nechcú dať zaočkovať, ja ich nechápem. Pretože očkovanie je proti osýpkam, proti čiernemu kašľu, proti tuberkulóze. Zachránilo stámilióny ľudí a prečo sme zrazu takí negativistickí voči očkovaniu, ktoré prichádza na covid, a jednoznačne je dokázané, že v krajinách, kde je vysoká preočkovanosť, klesol výskyt hlavne ťažkých foriem a priebehov covidu?“ povedala lekárka Eva Hrudová.

Domov
Zdieľať
Diskusia