Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2021, 14:33
Čas čítania 1:21
Tímea Krauszová

V Kanade sa v dôsledku horúčav uvarili mušle zaživa na pláži. Zomrieť mohla až miliarda jedincov

V Kanade sa v dôsledku horúčav uvarili mušle zaživa na pláži. Zomrieť mohla až miliarda jedincov
Zdroj: Pexels/CC0/ volně k užití
NEWS KANADA KLIMATICKÁ ZMENA POČASIE
Uložiť Uložené

Profesor zoológie a expert na danú oblasť odhaduje, že na následky vlny horúčav zomrela až miliarda morských zvierat.

Severozápad Spojených štátov a západnú Kanadu sužuje už od konca júna vlna horúčav, počas ktorej zaznamenali rekordne vysoké teploty vzduchu. Extrémne teploty namerali 26. – 28. júna, najvyššia nameraná teplota dosahovala až 49 °C. 

Horúčavy sa podpísali na roztopených vrcholoch hôr či požiaroch, ktoré vypálili lesy i celú dedinu. Škôd však horúčavy napáchali ešte viac. Na plážach západnej Kanady našli milióny mŕtvych morských živočíchov, ktoré neprežili extrémne teplo, upozornilo CNN.

Pláž pokrytá mŕtvolami

Profesor zoológie Christopher Harley v nedeľu navštívil pláž Kitsilano vo Vancouveri v provincii Britskej Kolumbie. Ako vedec skúma vplyv klimatických zmien na životné prostredie a sústreďuje sa na kamenisté pláže, ktoré sú domovom mušlí, lastúr a hviezdoviek ružových. Na pláž šiel skontrolovať, ako sa týmto morským živočíchom po extrémnej vlne horúčav darí. Ale to, čo našiel, ho vydesilo.

Odporúčané
Prečo stojí vlak do Popradu toľko čo letenka do Milána? Toto sú dôvody Prečo stojí vlak do Popradu toľko čo letenka do Milána? Toto sú dôvody 20. augusta 2023, 12:30

Podľa jeho slov bolo pláž cítiť už zďaleka – smrdela, pretože bola pokrytá množstvom zaživa uvarených morských živočíchov. Podľa Harleyho ide o skutočnú katastrofu a odhaduje, že horúci víkend neprežila až miliarda zvierat.

Domov
Zdieľať
Diskusia