Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2021, 19:03
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Žena, ktorá na Tour de France zapríčinila pád cyklistov, je už vo väzbe. Čo jej hrozí?

Žena, ktorá na Tour de France zapríčinila pád cyklistov, je už vo väzbe. Čo jej hrozí?
Zdroj: Unsplash/Tom Wheatley/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené

Fanúšička môže dostať mastnú pokutu i väzenie.

Fanúšičku z Tour de France, ktorá transparentom zapríčinila pád takmer celého pelotónu, konečne zadržala polícia. Podľa informácií denníka Daily Mail sa aktuálne nachádza vo väzbe. Do pozornosti médií a strážcov zákona sa dostala v sobotu 26. júna počas 1. etapy Tour de France, keď zapríčinila veľkú kolíziu zhruba 50 cyklistov.

Transparentom, ktorým zdravila svojich starých rodičov, zasiahla holandského cyklistu z tímu Jumbo-Visma. Ten spadol na zem a stiahol mnoho súťažiacich. Niektorí z cyklistov pred spadnutým mužom dokonca nestihli zabrzdiť, a tak ho prešli. Žena s transparentom následne z miesta utiekla a polícia po nej spustila pátranie.

Prvú etapu nakoniec vyhral Francúz Julian Alaphilippe. Jeho kolegovia a súperi z iných tímov si miesto bodov odniesli predovšetkým zranenia. Jazdci Sonny Colbrelli a Wout van Aert pritom až do nešťastného pádu patrili medzi hlavných favoritov. Pri druhej etape cyklisti protestovali pre nízku bezpečnosť na Tour de France, o ktorej sa mohli presvedčiť počas prvých pretekov.

Trestom pre nezodpovednú fanúšičku môže byť až ročné väzenie a pokuta vo výške 13 000 £, čiže v prepočte zhruba  15 148 €.

Domov
Zdieľať
Diskusia