Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. júna 2021, 13:15
Čas čítania 0:40
Richard Bonde

Miss Nevada sa prvýkrát v histórii stala transrodová žena

Miss Nevada sa prvýkrát v histórii stala transrodová žena
Zdroj: Unique Nicole/Getty Images
NEWS LGBT+ SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Kataluna Enriquez porazila 21 kandidátok.

27-ročná transrodová žena Kataluna Enriquez sa stala víťazkou tohtoročnej Miss Nevada. Podarilo sa jej dostať sa až na prvé miesto spomedzi dvadsiatich dvoch uchádzačiek.

Odporúčané
Môžu mať deti aj bez partnera. Lesbičky aj slobodné ženy budú mať vo Francúzsku právo na umelé oplodnenie Môžu mať deti aj bez partnera. Lesbičky aj slobodné ženy budú mať vo Francúzsku právo na umelé oplodnenie 29. júna 2021, 14:06

Okrem prvého miesta v samotnej súťaži si zaslúžila aj titul prvej transrodovej ženy, ktorej sa podarilo uspieť v takejto ankete. Už o niekoľko mesiacov bude spolu s ďalšími uchádzačkami súťažiť o titul Miss USA.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kataluna Enriquez (@missnvusa)

„Výhra je pre mňa obrovskou cťou, obzvlášť počas pride mesiaca. Nebola som nervózna. Vedela som, že som pracovala naozaj tvrdo a mala som šancu zmeniť históriu,“ povedala Kataluna pre Review Journal.

„Veci, ktoré sú pre mňa dôležité, sú inkluzivita, diverzita a reprezentatívnosť. Je to niečo, čo som počas dospievania nemala a čoho dodnes vo svete veľa chýba,“ dodala. „Som hrdá na to, že som transrodová.“

Odporúčané
KVÍZ: Homofóbne výroky slovenských osobností. Uhádneš, kto čo povedal? KVÍZ: Homofóbne výroky slovenských osobností. Uhádneš, kto čo povedal? 29. júna 2021, 10:30

Organizátori Miss Nevada zdôraznili, že nie je ľahké nájsť si pekný odev, do ktorého sa modelkino telo zmestí. Kataluna však povedala, že je viac než len „telo“, ide jej skôr o to, ako sa človek odprezentuje a aké má ciele.

Domov
Zdieľať
Diskusia