Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
29. júna 2021, 11:01
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš TASR

Dochádzajú klince, drevo aj strešná krytina. Na južnej Morave, ktorú zdemolovalo tornádo, majú málo materiálu na opravu domov

NEWS TORNÁDO NA MORAVE
Uložiť Uložené

Juhomoravský kraj už rokuje s firmami a snaží sa s nimi dohodnúť, aby pri dodávkach materiálu uprednostnili tento postihnutý región.

Na južnej Morave, ktorú minulý týždeň vo štvrtok zasiahlo ničivé tornádo, začína byť nedostatok stavebného materiálu na opravu budov. Problémom však je aj jeho cena, informovala česká spravodajská televízia ČT24.


Podľa miestnych predajní je v súčasnosti najväčším problémom nedostatok dreva, chýbajú však aj obyčajné klince alebo strešná krytina.

Odporúčané
Odídenci zo Za ľudí budú hlasovať s Ficom, Kotlebom a Pellegrinim: Odvolajme Matoviča, kým napácha ďalšie škody Odídenci zo Za ľudí budú hlasovať s Ficom, Kotlebom a Pellegrinim: Odvolajme Matoviča, kým napácha ďalšie škody 29. júna 2021, 9:07


Podľa vedúcej jednej z predajní v Hodoníne Hany Bábíkovej mali nedostatok stavebného materiálu už pred katastrofou, v dôsledku čoho narástli ceny.


Juhomoravský kraj už rokuje s firmami a snaží sa s nimi dohodnúť, aby pri dodávkach materiálu uprednostnili tento postihnutý región. 

Domov
Zdieľať
Diskusia