Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2021, 9:07
Čas čítania 1:43
Viktor Kniš

Odídenci zo Za ľudí budú hlasovať s Ficom, Kotlebom a Pellegrinim: Odvolajme Matoviča, kým napácha ďalšie škody

POLITIKA VLÁDA EDUARDA HEGERA ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Valášek a Kollár si myslia, že každý ďalší deň s Matovičom vo vláde zvyšuje pravdepodobnosť jej pádu.

Opozícia pri odvolávaní Igora Matoviča tentoraz môže rátať aj s dvoma koaličnými hlasmi. Odchod ministra financií podporia odídenci zo strany Za ľudí Miroslav Kollár a Tomáš Valášek, ktorí si medzičasom našli nové pôsobiská v stranách Spolu a Progresívne Slovensko. Matovičov odchod si želajú, pretože podľa nich môže napáchať ešte väčšie škody, keď je teraz na poste šéfa rezortu financií. 

Odporúčané
Ďalší chaos s COVID potvrdeniami. Požiadať sa o ne stále nedá, štát potichu vymazal správu, že to dnes pôjde Ďalší chaos s COVID potvrdeniami. Požiadať sa o ne stále nedá, štát potichu vymazal správu, že to dnes pôjde 28. júna 2021, 16:55

Každý ďalší deň s Matovičom je rizikom pre budúcnosť vlády 

„Človek, ktorý netuší, ako napísal svoju diplomovku, a ktorý sa chváli tým, že nečítal zmluvu na nákup vakcíny Sputnik, sa nikdy nemal stať ministrom financií. Videli sme, aký chaos dokázal Igor Matovič vyrobiť, keď neúspešne viedol boj proti pandémii. Je našou povinnosťou urobiť všetko, čo sa dá, aby podobné škody nemohol Igor Matovič napáchať aj v našich verejných financiách,“ myslí si Miroslav Kollár, podľa ktorého každý deň, keď je vo vláde Igor Matovič, zvyšuje pravdepodobnosť pádu celej vlády. 

Tomáš Valášek nepovažuje za vyvodenie politickej zodpovednosti, že sa z premiéra Matoviča stal minister financií. Vidí neustále útoky na členov vlády, a teda aj hrozbu, že ak by kritika od Matoviča smerom ku kolegom pokračovala, referendum o predčasných voľbách by mohlo byť úspešné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia