Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2021, 9:03
Čas čítania 0:35
Richard Bonde

VIDEO: V Miami sa zrútila výšková budova. Potvrdili tri obete, takmer sto ľudí je nezvestných

VIDEO: V Miami sa zrútila výšková budova. Potvrdili tri obete, takmer sto ľudí je nezvestných
Zdroj: ČTK/AP/Gerald Herbert
NEWS SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Z najväčšieho mesta na Floride hlásia mŕtvych, zranených aj nezvestných.

V meste Miami na pobreží južnej Floridy sa vo štvrtok nadránom zrútila budova. Miestni záchranári vyhlásili minimálne troch ľudí za mŕtvych, aspoň desať ľudí aktuálne bojuje so zraneniami a takmer sto ďalších sa do dnešného dňa snažia vypátrať v ruinách a identifikovať.

Odporúčané
VIDEO: Južným Českom sa prehnalo tornádo. Z lokality hlásia minimálne 3 obete a približne 200 zranených VIDEO: Južným Českom sa prehnalo tornádo. Z lokality hlásia minimálne 3 obete a približne 200 zranených 25. júna 2021, 7:25

Podľa údajov z dnešného skorého rána sa podarilo z miesta katastrofy vyslobodiť už 35 živých ľudí, desiatky ďalších však stále chýbajú. Záchranári používajú sonary a ďalšie prístroje, aby čo najskôr vypátrali tých, ktorí možno prežili.

Pri hľadaní ľudí v troskách počúvali aj zvuky. Aj keď sa im nepodarilo zachytiť žiadne hlasy, tvrdia, že je možné, že niekto búcha o pomoc. Pátranie po nezvestných teda pokračuje už druhú noc.

V budove bolo pri jej čiastočnom zrútení veľa ľudí. Nie všetkým sa podarilo bezpečne prebehnúť do zachovanej časti budovy ešte predtým, ako sa definitívne rozpadla. Miestni záchranári tvrdia, že môže trvať týždne, kým sa príde na to, kto všetko prežil a kto nie.

Domov
Zdieľať
Diskusia