Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2014, 13:03
Čas čítania 0:00
Richard Balog

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Udržať sa medzi 10 najlepšími futbalovými klubmi v Európe je veľmi náročné, ale tie najvyspelejšie a najkompaktnejšie tímy, sa dokážu držať na popredných miestach prakticky neustále a mení sa len ich poradie podľa aktuálnej výkonnosti.

Udržať sa medzi najlepšími futbalovými klubmi v Európe je veľmi náročné, ale tie najvyspelejšie a najkompaktnejšie tímy, sa dokážu držať na popredných miestach prakticky neustále a mení sa len ich poradie podľa aktuálnej výkonnosti. Nižšie si môžete pozrieť subjektívny rebríček Top 10 klubov za posledné obdobie a v komentároch nám nezabudnite napísať váš názor. 

10. A.S. Roma

Mužstvo, ktoré vedie ako kapitán nestarnúci Francesco Totti, podáva skvelé výkony už od začiatku sezóny a po rokoch čakania sa opäť vracia tam, kam právom tím z hlavného mesta Talianska patrí, teda na popredné priečky Serie A a do Ligy Majstrov. Nebyť početného zaváhania na ihriskách súperov, slávnejší a obľúbenejší klub z Ríma mohol byť stále v hre o titul, ktorý je 9. kôl pred koncom s najväčšou pravdepodobnosťou už v nedohľadne. Fanúšikov ale aj nezaujatých divákov môže však tešiť aspoň krásna hra, ktorou sa pýši mužstvo pod taktovkou trénera Rudiho Garciu.

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti

9. Juventus F.C.

Tak, ako predchádzajúce sezóny, tak aj v tej aktuálnej, je mužstvo z Turína v domácej súťaži prakticky nezastaviteľne. Skalopevná obrana na čele s legendárnym brankárom Gianluigi Buffonom je ťažiskom úspechu posledných rokov a keď k tomu pripočítame skvelú ofenzívu, ktorú vedie Arturo Vidal, Carlos Tevéz a Andrea Pirlo, tak sa popravde ani nie je čomu čudovať. Uvidíme, či sa klub pod vedením Antonia Conteho dokáže prebojovať aj do semifinále Európskej Ligy UEFA a či mu forma vydrží aj do nasledujúcich sezón, predsa len, najvýraznejšie tváre tímu nemladnú a nemôžu hrať do nekonečna.

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti

8.  Manchester City F.C.

Je pre mňa až nepochopiteľné, že menej slávny klub z Manchestru, píšem "až" na 8. miesto, ale jednoducho forma ostatných tímov je lepšia. Za posledné mesiace tím plný hviezd vypadol trochu prekvapujúco so španielskou Barcelonou z Ligy Majstrov už v osemfinále, a aby toho nebolo málo, tak vo štvrťfinále prestížneho FA Cupu mu vystavil stopku Wigan. V domácej súťaží sa momentálne nachádza na 2. priečke za vedúcou Chelsea so stratou 3 bodov, ale s 2 zápasmi k dobru. Tak či tak, modrá časť Manchestru s útokom na čele s Yaya Tourem, Sergiom Aguerom a Edinom Džekom bude na konci sezóny pravdepodobne oslavovať titul v Premier League.

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti

7. Liverpool F.C.

Zdá sa, že po viacerých nevydarených sezónach sa klub konečne zobudil, nerobí zbytočne predražené nákupy a podáva vyrovnané výkony. Za cestou k domácemu titulu Liverpool tiahne najmä nezastaviteľne útočné duo Suaréz-Sturridge, ale aj výborná stredová formácia s Gerrardom a pozorná defenzíva, z ktorej vyčnieva Martin Škrteľ, ktorý je mimoriadne aktívny tiež pred brankármi súperov. Privítal by som, keby slávny klub bojoval o triumf v Premier League do posledného kola a dotiahol ho do úspešného konca, ale ako som spomenul vyššie, môj favorit je veľa ľuďmi nenávidený Manchester City.

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti

6. Club Atlético de Madrid

Neodolateľný futbal s množstvom prihrávok, ktoré chladnokrvne zakončuje naturalizovaný španielsky bombardér Diego Costa, takto sa dá stručne charakterizovať hra menšieho madridského mužstva v tejto sezóne. V Lige Majstrov Atlético hladko vyradilo bez formy hrajúce A.C. Miláno a v domácej súťaží je momentálne na 1. priečke pred velikánmi ako Real a Barca. Vo štvrťfinále LM narazí tím pod vedením Diega Simeoneho na svojho konkurenta v boji o titul v La Lige, Barcelonu, a určite môžeme očakávať atraktívny futbal, v ktorom ale pravdepodobne bude Atletiko ťahať za kratší koniec.

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti

5. Paris Saint-Germain F.C.

Klub z hlavného mesta Francúzska je aj vďaka bohatým mecenášom zo Saudskej Arábie nabitý skutočne veľkými hviezdami, ktoré v januárovom prestupovom termíne  doplnil Yohan Cabaye a pozdvihol tak hru PSG ešte na vyššiu úroveň. Svoju genialitu, či už v zakončení, nahrávaní alebo pri medzihre, neustále dokazuje švédsky, nebojím sa napísať, najkomplexnejší útočník súčasnosti, Zlatan Ibrahimovič, ktorého buď budeš milovať alebo nenávidieť, ja som ten prvý prípad už dlhé roky. V domácej Ligue 1 majú Parížania náskok na druhé Monaco 8. kôl pred koncom luxusných 10 bodov a o titule je už prakticky rozhodnuté. V Lige Majstrov narazí tím pod vedením Laurenta Blanca na londýnsku Chelsea a očakávam tuhý boj, ktorý dúfam zvládne lepšie Paris Saint-Germain.

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti

4. Chelsea F.C.

Klub pod taktovkou svojského Josého Mourinha sa po slabšom období dostal do plnej formy a likviduje jeden tím za druhým a je zrazu ašpirantom na titul v Premier League, čo je skutočne obdivuhodné. Záloha snov na čele s kúzelníkom Hazardom vytvára krásne gólové situácie pre kamerunského útočníka Samuela Eto'oa, ktorý hattrickom zničil aj Manchester United. Aktuálne sa Chelsea nachádza na 1. priečke v domácej súťaži, ale ako som už spomenul vyššie, neverím, že tam dokážu zostať aj po 38. kole a čo sa týka Ligy Majstrov, uvidíme v najbližších týždňoch.

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti

3. Real Madrid C.F.

Real predvádza veľmi atraktívny futbal, Angél Di Maria v strede zálohy hrá ako malý boh, Gareth Bale začína preukazovať, že tie peniaze, za ktoré v lete prišiel, neboli zbytočne vyhodené, Karim Benzema po miernom útlme znovu strieľa góly a Cristiano Ronaldo je kapitola sama o sebe. Jediné, čo môže mrzieť je fakt, že taký brankár, ako je Iker Casillas, vysedáva v domácej súťaži len na lavičke náhradníkov. Aktuálne je tím vedený Carlom Ancelottim na 3. priečke, pričom do konca ligového ročníka zostáva už len 8 zápasov a nevidím to na cestu za titulom, predsa len Messi je späť v top forme, kým Real prehral dva po sebe idúce zápasy. Vo štvrťfinále milionárskej súťaže narazia pusinky na nemeckú Borussiu Dortmund a určite budú chcieť po dlhých rokoch zabojovať o celkové víťaztvo v najprestížnejšej klubovej súťaži.

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti

2. FC Barcelona

Dlhšiu časť sezóny katalánskemu tímu chýbal najlepší hráč sveta, Lionel Messi, ale aj stým sa Barca dokázala vysporiadať a mnohí dokonca tvrdili, že hra bez argentínskeho útočníka bola lepšia a atraktívnejšia. To sa ale zmenilo asi mesiac dozadu, odkedy je Leo opäť vo forme snov, keď hlavne vďake jeho zásluhe prešla Barca poľahky Manchestrom City v Champions League a takisto druhýkrát v sezóne zdolala Real Madrid. Barcelona má narozdiel od Realu ťažší los v lige a takisto silnejšieho súpera v Lige Majstrov, uvidíme teda, či sa vyvarujú v domácej súťaži zaváhaniam. Dôležité bude, aby Neymar opäť začal preukazovať svoj talent, v posledných zápasoch, odkedy sa vrátil zo zranenia a na verejnnosť sa dostala celá suma jeho prestupu, nehrá tak oslnivo, ako v prvej časti sezóny, či na Pohári Konfederácií. Barcelonu bohužiaľ zasiahlo zranenia Valdesa, ale Pinto sa okrem prílišného riskovania prihrávok okolo 16ky vyznačuje dobrými rexlexami a katalánci sa na jeho výkony vždy mohli v v domácom pohári spoľahnúť. Barcelonu tipujem na postup do finále v LM (ak sa nestretne s Bayernom v semifinále), a ak zahviezdia Neymar  a Messi, stať sa môže v jednom zálase všeličo.

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti

1. FC Bayern Munich

Po tretíkrát sa v podobnom článku nachádza na čele nemecký celok. Tím, ktorý snáď nemá slabinu, je nezastaviteľný už druhým rokom a nemeckú Bundesligu vyhral tento rok s neuveriteľným náskokom a skóre 79:13 a to ešte zostáva do konca ročníka 7 zápasov, pričom sa klub z Mníchova už môže plne sústrediť len na obhajobu Ligy Majstrov, čo sa v modernej ére žiadnemu tímu ešte nepodarilo. Na ceste do semifinále im bude stáť jeden z dvojice najslabších tímov, aké v hre ostali, Manchester United. Viac slov pravdepodobne ani nie je treba a na záver len dodám, že Pep Guardiola to proste vie.

10 najlepších európskych futbalových klubov súčasnosti
Domov
Zdieľať
Diskusia