Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 18:37
Čas čítania 0:26
Richard Bonde

Minister vnútra Roman Mikulec zostáva vo funkcii. Návrh na jeho odvolanie neprešiel, hlasovalo zaň len 53 poslancov z nutných 76

NEWS POLITICI
Uložiť Uložené

Opozícia ministra vnútra neodvolala.

Na hlasovaní o odvolaní ministra Mikulca sa zúčastnilo 135 poslancov, z čoho iba 53 ich bolo za jeho odvolanie. Podľa ústavy však musí za platné uznesenie kladne hlasovať nadpolovičná väčšina parlamentu, teda 76 poslancov. Minister vnútra Roman Mikulec preto zostáva vo funkcii.

Minulý týždeň vyhlásili poslanci Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská, že budú hlasovať za odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca z funkcie. Vraj mu nedôverujú a tvrdia, že je zodpovedný za totálny rozvrat a vojnu v polícii. Poslanci parlamentu rozhodovali o jeho odvolaní dnes po 18. hodine.

Odporúčané
Predseda poslaneckého klubu Sme rodina vraj bude hlasovať za odvolanie ministra Mikulca Predseda poslaneckého klubu Sme rodina vraj bude hlasovať za odvolanie ministra Mikulca 8. júna 2021, 14:56

Predseda vlády Eduard Heger tvrdil, že hlasovanie za odstúpenie Romana Mikulca z postu ministra vnútra by bolo porušením koaličnej zmluvy. Zároveň bol presvedčený, že Mikulec odvolaný nebude, že návrh nezíska dostatok hlasov.

Domov
Zdieľať
Diskusia