Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2021, 14:56
Čas čítania 0:31
Richard Bonde

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina vraj bude hlasovať za odvolanie ministra Mikulca

NEWS NÁRODNÁ RADA SR POLITICI
Uložiť Uložené

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský vyjadril dlhodobú nedôveru voči ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi.

Poslanci Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská dnes vyhlásili, že budú hlasovať za odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca z funkcie. Vraj mu nedôverujú a tvrdia, že je zodpovedný za totálny rozvrat a vojnu v polícii. Poslanci parlamentu budú o odvolávaní ministra rozhodovať budúci utorok.

„Budem hlasovať za odvolanie ministra, pretože nemá moju dôveru dlhodobo, nie je to otázka dvoch mesiacov alebo krátkeho obdobia. Myslím si, že absolútne nezvláda svoj rezort. Reagovať na všetky otázky v zmysle, že ja nič neviem, ja o ničom netuším, ja na nič nemám dosah, to nie je minister vnútra,“ povedal Peter Pčolinský. Podobný dôvod uviedla aj jeho švagriná Adriana Pčolinská.

Boris Kollár, ktorého Pčolinský o svojom pláne už informoval, však tvrdí, že väčšina členov klubu by mala hlasovať proti odvolaniu ministra Mikulca. Hlasovanie o nedôvere pritom iniciovala opozičná strana Smer-SD, ktorá ho chce odvolať pre podozrenie z manipulácie niekoľkých káuz.

Domov
Zdieľať
Diskusia