Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 11:36
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

NAKA opäť robí čistky, tentoraz v Národnej diaľničnej spoločnosti. Zistila nehospodárnosť nakladania s majetkom

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA
Uložiť Uložené

NAKA zasahuje v stredu od skorého rána v Bratislavskom a Žilinskom kraji.

Zásah Národnej kriminálnej agentúry súvisiaci s nehospodárnym nakladaním s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti sa pravdepodobne týka predchádzajúcich vedení. Uviedol to minister dopravy Andrej Doležal v stredu pred rokovaním vlády. Potvrdil, že rezort dopravy je už týždne súčinný s NAKA.


„Všetko nasvedčovalo tomu, že k tomuto zásahu príde, lebo my sme už niekoľko mesiacov a týždňov maximálne súčinní s Národnou kriminálnou agentúrou, takže v tejto chvíli nechcem komentovať tento zásah. Nech konajú tak, ako majú,“ vyhlásil Doležal.

Odporúčané
Policajti zadržali 47-ročného muža, ktorý v Poprade údajne zavraždil svoju matku Policajti zadržali 47-ročného muža, ktorý v Poprade údajne zavraždil svoju matku 16. júna 2021, 10:33


Poznamenal, že pokiaľ vie, nejde o nominácie súčasnej vlády. Zároveň apeloval na to, aby sa nevynášali súdy vopred. „Nemám o tom informácie, pravdepodobne to súvisí s údajnou nehospodárnosťou predchádzajúcich, teoreticky viacerých vedení,“ skonštatoval.
Vedúca oddelenia komunikácie NDS Eva Žgravčáková v reakcii uviedla, že Národná diaľničná spoločnosť bude plne súčinná pri úkonoch súvisiacich s vyšetrovaním orgánov činných v trestnom konaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia