Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2021, 18:28
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

Oliver z Levíc s frajerkou sú podozriví z brutálnej vraždy v Kanade. Mesiace žili v utajení, vypátrali ich až v Maďarsku

NEWS VRAŽDY
Uložiť Uložené

Vyšetrovatelia predpokladali, že budú chcieť zmiznúť naspäť do Európy, a tak na nich vydali medzinárodný zatykač.

Národný úrad vyšetrovania maďarskej pohotovostnej polície (KR NNI) zadržal v Budapešti dvojicu z Kanady podozrivú z vraždy. Informovala o tom na svojej stránke police.hu maďarská polícia.

Odporúčané
Rozhovor s exväzňom: Sériový vrah Ondrej Rigo mi povedal, že to na neho znova prichádza. Odišiel z cely, aby mi neublížil Rozhovor s exväzňom: Sériový vrah Ondrej Rigo mi povedal, že to na neho znova prichádza. Odišiel z cely, aby mi neublížil 28. marca 2021, 9:30

Podľa polície na 28-ročného kanadského občana narodeného na Slovensku a jeho 26-ročnú kanadskú priateľku vydali vo februári v Kanade medzinárodný zatykač pre obvinenie z vraždy. Dvojica Oliver Karafa a Yun (Lucy) Lu Li je podľa kanadskej polície podozrivá z vraždy 39-ročného muža a zo zranenia jeho 26-ročnej priateľky viacerými strelami.

Prípad sa stal v meste Hamilton, 80 kilometrov juhozápadne od Toronta. Podozriví po čine ušli a mesiace žili v ilegalite. Keďže kanadské orgány predpokladali, že páchatelia opustili Kanadu a odcestovali do niektorej európskej krajiny, vydali na nich medzinárodný zatykač.


Maďarskí vyšetrovatelia v spolupráci s kanadskou a viacerými európskymi políciami dvojicu podozrivých vypátrali a minulú sobotu večer zadržali na ulici v VI. budapeštianskom obvode. Polícia o ich vydaní Kanade rozhodne neskôr, píše police.hu. 

TV Markíza zistila, že Oliver pochádza z Levíc a jeho rodičia na Slovensku stále podnikajú. V minulosti žili aj v zahraničí.

Dvojica Oliver Karafa a Yun (Lucy) Lu Li. Obaja sú podozriví z vraždy.
Dvojica Oliver Karafa a Yun (Lucy) Lu Li. Obaja sú podozriví z vraždy. Zdroj: Hamilton Police
Domov
Zdieľať
Diskusia