Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2021, 9:37
Čas čítania 0:25
Tímea Krauszová

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský podá v pondelok demisiu. Funkcie sa vzdáva pre situáciu v pozemkovom fonde

POLITIKA POLITICI
Uložiť Uložené

Oznámil to počas tlačovej besedy.

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský podáva demisiu. Oznámil to v utorok na tlačovej besede, demisiu podáva v súvislosti so Slovenským pozemkovým fondom a s kauzou, o ktorej sme ťa už informovali.

Odporúčané
Nominantka OĽaNO skončila za mrežami, je obvinená z korupcie. Riadila pritom úrad, ktorý mal skoncovať s podplácaním Nominantka OĽaNO skončila za mrežami, je obvinená z korupcie. Riadila pritom úrad, ktorý mal skoncovať s podplácaním 23. mája 2021, 11:49

NAKA v máji zadržala osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so Slovenským pozemkovým fondom. Osoby sú obvinené z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímania úplatku, podplácania a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Mičovský odstupuje so slovami, že nechce byť v protikorupčnom hnutí OĽaNO a zároveň v aktuálnej situácii. Vo väzbe je totiž pre podozrenie z korupcie aj bývalá šéfka SPF Gabriela Bartošová, ktorú do funkcie vymenoval on.

Mičovský zatiaľ neprezradil, kto ho na ministerskej stoličke nahradí.

Domov
Zdieľať
Diskusia