Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2021, 13:18
Čas čítania 1:12
Jakub Paulík

V Bratislave sa od pondelka naješ a napiješ aj v interiéri. Takto okresy zmenia svoju farbu

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Uvoľňovanie opatrení podľa covid automatu pokračuje.

Rozdeľovanie okresov podľa covid automatu sprístupní konzumáciu v interiéroch reštaurácií v 19 okresoch oranžovej a žltej farby, medzi ktoré bude od 24. mája patriť aj Bratislava.

Dva okresy zostanú v bordovej farbe a červených bude 11. Ružovou farbou bude označených 44 okresov, oranžovou 13 a žltou s najmiernejšími opatreniami budú označené dva. Celý zoznam nájdeš v článku nižšie.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský na tlačovej konferencii povedal, že čoskoro si budeme môcť stiahnuť z internetu dočasný covid pas, ktorý bude platný do 26. júna. Následne sa bude používať spoločný doklad pre všetky štáty EÚ.

Certifikát bude vydávaný ľuďom priamo po očkovaní od soboty. Už zaočkovaní ľudia budú môcť o certifikát požiadať aj online. Na stránke korona.gov.sk sa žiadosť bude dať vyplniť od pondelka, pričom dočasný certifikát pošlú mailom.

Domov
Zdieľať
Diskusia