Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2021, 8:13
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

SaS je proti zvyšovaniu DPH na 25 %, je to pre nich neprijateľné. „Mám dosť zbabelcov, ktorí naložili do gatí,“ píše Matovič

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Šéf hnutia OĽaNO si z pozície ministra financií zaumienil, že bude zvyšovať DPH, aby mohol zvýšiť príspevky na deti pre rodičov.

Igor Matovič plánuje zvyšovať DPH na 25 %, aby mohol financovať svoj nápad podporiť rodiny zvýšením prídavkov na deti. „Po daňovo-odvodovej reforme, ktorú chcem v dohľadnej dobe ľuďom predstaviť, by tejto matke zostalo na mesiac už 571 eur miesto 156,“ napísal v závere svojho príkladu o matke, ktorá sama vychováva dve deti. Príspevky na deti chce zvýšiť na približne 200 eur. 

Koaliční partneri Za ľudí a Sloboda a solidarita s týmto nápadom súhlasiť nebudú, kritizujú ho aj odborníci ekonómovia. 

Strana Richarda Sulíka bude návrh zákona vetovať pri prvej príležitosti na koaličnej rade. „Zvýšenie DPH je pre nás absolútne neprijateľné. Aj z toho dôvodu využijeme na koaličnej rade právo veta a akýkoľvek návrh, ktorý bude zvyšovať DPH, zavetujeme,“ potvrdili krátko po zverejnení statusu Igora Matoviča. Ten zvýšenie DPH nenápadne avizoval už 1. mája, keď v príspevku naznačil, že chce, aby sa na Slovensku rodilo viac detí. 

Odporúčané
Nedeľný komentár: Matovič naďalej riadi krajinu cez Facebook Nedeľný komentár: Matovič naďalej riadi krajinu cez Facebook 2. mája 2021, 19:38

SaS si myslí, že Slovensko potrebuje poctivú daňovú reformu. „Určite však nemôžeme ísť cestou zvyšovania DPH a populisticky prichádzať s nápadmi, ktoré nemajú oporu ani medzi koaličnými partnermi. Ak má naša koalícia dobre fungovať, musia byť rešpektované aj pravidlá,“ upozorňujú sulíkovci. 

Aj šéfka Za ľudí Veronika Remišová v diskusnej relácii TA3 potvrdila, že návrh nepodporia. Koalícii však zatiaľ oficiálne predstavený nebol a pracujú len s tým, čo Matovič napíše na Facebook. 

Domov
Zdieľať
Diskusia