Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2021, 19:38
Čas čítania 3:36
Viktor Kniš

Nedeľný komentár: Matovič naďalej riadi krajinu cez Facebook

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Črtá sa už v poradí tretia veľká téma, ktorú bude chcieť expremiér tvrdohlavo presadzovať aj za cenu veľkého konfliktu v rámci vlády. Po plošnom testovaní a neschválenej ruskej vakcíne chce zvyšovať DPH.

Po celoplošnom testovaní a vakcínach Sputnik V prichádza zvyšovanie DPH na 25 %, aby sme mohli zvyšovať prídavky na deti. Tvrdohlavý minister a bývalý premiér sa rozhodol, že „zachráni“ pôrodnosť na Slovensku nápadom, ktorý popiera základy logiky. 

Zjednodušene: chce zvýšiť náklady na spotrebu pre všetkých obyvateľov o pätinu, aby mohol rozdávať permanentný sociálny balíček 200 eur na jedno dieťa mesačne. Celoplošné rodenie detí by to síce možno sčasti vyvolalo, ale netreba zabúdať na to, že by nám tieto deti hlúpli v našich pokazených školách.

Tretí fanatický nápad Igora Matoviča sa v základných črtách veľmi nápadne podobá na predchádzajúce dva:

0. Opäť nevynašiel koleso, aj keď je o tom presvedčený.

1. Opäť tvrdí, že každý, kto s ním nesúhlasí alebo má aspoň faktickú poznámku, je automaticky nepriateľ a chce, aby sme deti vychovávali pri rieke Gange.

2. Opäť sú všetci príčetní koaliční partneri proti, nesúhlasí ani odborná verejnosť a zmätení sú aj potenciálni adresáti pomoci.

3. Opäť zabudol, že najužitočnejší je, keď nič nerobí.

4. Opäť je cieľom hlavne odvrátiť pozornosť od inej hlúposti, ktorú vymyslel naposledy.

5. Opäť sa podrobnosti dozvedáme cez Facebook, kde Igor Matovič moderuje diskusiu známym spôsobom.

Igor Matovič sa dnes novinárov bojí, uteká pred nimi a potom na nich na internete útočí. Nikdy nepredpokladal, že objektivitu by niekto mohol použiť aj proti nemu. Od vstupu do vlády si úprimne nepriznal žiadnu chybu, a keď sa už zdalo, že sa zmení, vzápätí dokázal problém prebiť trojnásobným problémom. Dnes je takmer nemožné získať odpoveď na relevantnú rezortnú otázku na ministerstve financií, nehovoriac o politických témach, akou je napríklad jeho (nepriznaný) majetok. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Najhoršie na tom všetkom zatiaľ je, že premiér Heger nedokázal urobiť so svojím ministrom za prvý mesiac poriadok. Ak to takto pôjde ďalej, pravdepodobne sa blížime ku koaličnej kríze, v ktorej bude na stole už len definitívny odchod Matoviča z vlády vs. predčasné voľby.

Matovič
Zdroj: TASR

 

Od minulého týždňa sa na očkovanie môže prihlásiť každý, kto chce. Termín mu bude pridelený viac-menej náhodne a rovnako náhodne mu ho môžu aj zrušiť. Dnes presne nevieme, ako funguje priorizácia, pretože do vzorca vstupuje viacero premenných. Čakáreň údajne čerpá informácie aj od niektorých poisťovní, ktoré pracujú s informáciami z našich zdravotných kariet a vedia teda určiť chronicky chorých. Podľa facebookových komentárov už na očkovanie prihlásili aj ľudí, ktorým v minulosti predpísali lieky na ľahšiu alergiu. 

Prihliada sa aj na vek. Niektorí tínedžeri vraj mali výhodu, lebo o 16-ročných si systém myslel, že sú 116-roční. Potom sa však o slovo prihlásil Igor Matovič, ktorý ako správny opozičný premiér financií pohrozil rezortu, s ktorým nemá absolútne nič spoločné. 

Ministerstvo zdravotníctva zareagovalo tak, že ani za Mareka Krajčího by sa nemuseli hanbiť viac. Bez slova rozoslalo tisíckam tínedžerov esemesky, že im termíny rušia. Nikto sa im neospravedlnil, nikto im nič nevysvetlil a ani sa nepokúsil lobovať za to, aby sa im mladí na očkovanie úplne nevykašlali.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 97872 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia