Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2021, 19:52
Čas čítania 0:51
Tímea Krauszová

Svoj iPhone si budeš môcť odomknúť, aj keď máš na tvári rúško. Potrebuješ k tomu Apple Watch

Svoj iPhone si budeš môcť odomknúť, aj keď máš na tvári rúško. Potrebuješ k tomu Apple Watch
Zdroj: Unsplash/gryffyn m, Clément Lauwaert/volně k užití
TECH APPLE
Uložiť Uložené

Novinka funguje pre iPhone X a novšie modely s iOS 14.5 alebo neskoršie.

Nová aktualizácia iOS od Apple zahŕňa množstvo noviniek. Pribudli nové emotikony, ale aj možnosť odomknúť si iPhone aj s rúškom na tvári. Hoci ide nepochybne o zanedbateľný problém v období pandémie, používanie iPhonu všade, kde musíš mať prekryté horné dýchacie cesty, bude o niečo jednoduchšie.

Odomkni aj s rúškom na tvári

Novinku nájdeš v iOS 14.5 a watchOS 7.4 – najskôr si systémy aktualizuj, potom si môžeš nastaviť odomykanie v nastaveniach v možnosti Face ID & Passcode. Stačí zaškrtnúť možnosť Unlock with Apple Watch, teda odomknúť pomocou hodiniek.

Apple, iPhone
Zdroj: Apple

Odomykanie takto funguje len na modeloch iPhone X a novšie a Apple Watch Series 3 a novšie. Mobil potom ľahko odomkneš, stačí ťuknúť na obrazovku alebo ju „zobudiť“ potrasením, pozrieť na ňu a potiahnuť hore. Okamžite dostaneš notifikáciu na spárovaných hodinkách, ak si iPhone odomkol nechtiac alebo si to nebol ty, vieš ho znovu zamknúť priamo na obrazovke Apple Watch.

Domov
Zdieľať
Diskusia