Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2021, 17:49
Čas čítania 0:57
Richard Balog

Heron Preston predstavil svoju kolekciu pre značku Calvin Klein. Nechýba spodná bielizeň ani poctivý denim

Heron Preston predstavil svoju kolekciu pre značku Calvin Klein. Nechýba spodná bielizeň ani poctivý denim
Zdroj: Renell Medrano pro Calvin Klein
MÓDA
Uložiť Uložené

Ide o vôbec prvú návrhársku spoluprácu v histórii americkej značky.

Návrhári prichádzajú a odchádzajú, avšak kultové módne značky idú ďalej, čo je prípad aj americkej klasiky Calvin Klein. Spoločnosť so sídlom v New Yorku v priebehu minulého roka opustil kreatívny riaditeľ Raf Simons a vedenie postavil pred výzvu, a to nájsť adekvátnu náhradu. 

Šancu dostal Heron Preston a po mesiacoch strávených v ateliéri nám predstavuje svoju dizajnérsku kolekciu. Hlavnými hviezdami reklamných záberov a kampane sú Lil Uzi Vert, NAS, ale aj Ashley Graham, Jordan Alexander či Kaia Gerber. Všetci sú jeho blízkymi priateľmi a aj týmto krokom mu vyjadrili plnú podporu v tvorbe. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Calvin Klein (@calvinklein)

Americký návrhár, ktorý svoju kariéru začínal po boku Kanyeho Westa a Virgila Abloha, čerpal inšpiráciu pri kreslení jednotlivých modelov kolekcie v archívoch značky Calvin Klein.

Výsledkom sú kúsky s nádychom 90. rokov, keď boli v kurze široké džínsy, pohodlné teplákové súpravy, šiltovky či voľné tričká. Rovnaká móda sa nosí aj dnes a Heron Preston tak trafil klinček priamo po hlavičke. Súčasťou kolekcie je, samozrejme, aj ikonická spodná bielizeň s monogramom CK na patentoch a na svoje si v tomto smere prídu rovnako muži aj ženy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia