Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2021, 9:53
Čas čítania 0:40
Adam Novosad

Harabinova Vlasť bankrotuje, tak prichádza nová politická strana Naša vlasť. Harabinove pôsobenie v nej nevylučujú

POLITIKA SLOVENSKO ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Štefan Harabin pritom do strany Vlasť oficiálne nikdy nevstúpil, a tak od nej dnes dáva ruky preč.

Štefan Harabin so svojou stranou Vlasť v minuloročných parlamentných voľbách neuspel. Nezískal ani dostatok percent na štátny finančný príspevok, a tak Vlasť momentálne požiadala o vyhlásenie bankrotu. Harabin sa však tvári, akoby so stranou nemal nič spoločné, pretože aj vo voľbách pôsobil len ako jej volebný líder, pričom členom strany sa oficiálne nikdy nestal, informujú Aktuality.sk.

Štefan Harabin.
Štefan Harabin. Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Vlasť si na volebnú kampaň požičala státisíce eur, ktoré po následnom neúspechu nemal kto splácať, a tak teraz politická strana zaniká. Na ministerstve vnútra však už dnes evidujú žiadosť o registráciu novej strany, ktorá chce s názvom Naša vlasť poskytnúť alternatívu voči dnešnej vláde. Medzi jej zakladateľmi sa pritom objavujú rovnaké mená, ktoré kandidovali za bankrotujúcu Vlasť.

Odporúčané
VIDEO: V Spojených štátoch polícia zastrelila 16-ročné afroamerické dievča ozbrojené nožom. Zverejnili ďalšie zábery VIDEO: V Spojených štátoch polícia zastrelila 16-ročné afroamerické dievča ozbrojené nožom. Zverejnili ďalšie zábery 22. apríla 2021, 8:25

Maroš Hudák, Pavel Gernát a Martin Suchár zakladajú nový subjekt, pretože podľa vyjadrenia zanikajúcej strany Vlasť ako jej sympatizanti cítia silnú podporu od ľudí. Zatiaľ nie je jasné, do akej miery bude v Našej vlasti znovu pôsobiť samotný Štefan Harabin, ale nikto nevylučuje, že by ju mohol viesť. Predsedníčka Vlasti Anna Žatková povedala len toľko, že spojenie Harabina a Našej vlasti nevylučuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia