Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2021, 8:25
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

VIDEO: V Spojených štátoch polícia zastrelila 16-ročné afroamerické dievča ozbrojené nožom. Zverejnili ďalšie zábery

VIDEO: V Spojených štátoch polícia zastrelila 16-ročné afroamerické dievča ozbrojené nožom. Zverejnili ďalšie zábery
Zdroj: Columbus Division of Police
NEWS
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Polícia vyzývala mladú Američanku, aby nôž položila. Keď neuposlúchla a naďalej pokračovala v útoku, zastrelili ju.

Situácia sa odohrala v priebehu niekoľkých sekúnd. Na Youtube sa objavilo video od polície v americkom štáte Ohio, kde včera polícia zastrelila 16-ročné dievča. Podľa CNN bola žena ozbrojená nožom a pokúšala sa o útok. Aj keď ju opakovane vyzvali, aby zbraň položila, neurobila tak.

Keďže sa pokúsila napadnúť ďalšie dve osoby ostrým predmetom, polícia konala. Aj samotný záznam zachytáva celý priebeh udalosti. 16-ročnú Afroameričkanku Ma'Khiu Bryantovú vyhlásili za mŕtvu po prevoze do nemocnice. Kým pôvodne pracovala polícia len so zábermi od tretej osoby, na verejnosť sa teraz dostalo aj video, ktoré natočila kamera z tela strieľajúceho policajta. Aj tá by mohla vniesť do prípadu viac svetla. 

Podľa záberov sa policajti snažili útočníčku oživiť. Záznamy zachytávajú aj dialóg medzi prítomnými, ktorí najprv upozorňujú policajta, že žena, na ktorú 4-krát vystrelili, je ešte dieťa. On odpovedá, že bola ozbrojená. 

Nasledovať bude prešetrovanie prípadu policajnými vyšetrovateľmi, ktorí budú analyzovať, či prípad spadal pod zákon týkajúci sa použitia smrtiacej sily v snahe ubrániť ďalšie osoby. Zverejnený videozáznam má tento postup potvrdzovať.

Aj napriek tomu sa v meste Columbus v deň streľby zhromaždilo niekoľko desiatok až stoviek protestujúcich, ktorým sa postup polície nepáčil a spochybňujú primeranosť zásahu.

Odporúčané
Čo robil Marian Kočner za bieleho dňa v centre Hlohovca? Kukláči ho zobrali do obchodu Čo robil Marian Kočner za bieleho dňa v centre Hlohovca? Kukláči ho zobrali do obchodu 21. apríla 2021, 12:16

Streľba sa udiala práve v deň, keď odsúdili vraha Afroameričana Georgea Floyda. Expolicajtovi hrozí až 40-ročný trest vo väzení. Aj keď ho porota uznala za vinného, o výške trestu rozhodne súd o 8 týždňov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia